Пожарите в областта са с 1/3 повече от миналата година. Трима са загиналите

839 сигнала за произшествия са обслужили през тази година работещите в РДПБЗН – Кюстендил. Сревнено със същия период на миналата година това е с 229 повече. Ликвидираните пожари са 481, а 124 са нанесли преки материални загуби. Помощните операции, осъществени от екипи на РДПБЗН, са 261. При пожари са загинали 3-ма граждани, пострадали са 4-ма. Най-честа причина за възникването на пожари е небрежността, късо съединение, неправилно ползване на отоплителни уреди, 1 пожар е причинен поради природно явление, 1 – поради детска игра. Анализът на пожарите със загуби показва, че най-голям е относителният дял на тези в транспортни средства, жилищни и административни сгради и помощни постройки.

 В резултат на пожари са унищожени:

– посеви пшеница -125,2дка, срещу 2дка за 2014г.

– гора иглолистна – 177,5дка, срещу 20дка за 2014г.

– гора широколистна – 11дка, срещу 0дка за 2014г.

– гора смесена-216дка, срещу 0дка за 2014г.

– бяла, черна и комп. техника – 26 бр., срещу 17 бр. за 2014 г.

– контейнери за отпадъци – 9 бр., срещу 29 бр. за 2014 г.

– леки автомобили – 8 бр., срещу 7 бр. за 2014 г.

– лекотоварни и товарни автомобили – 3 бр., срещу 0 бр. за 2014 г.

 Награди за пожарникари и горски служители за приноса им при потушаването на пожара в НП „Рила“ бяха връчени вчера. Със заповед на министъра на вътрешните работи  Румяна Бъчварова са наградени  главен инспектор Светослав Георгиев – Почетен знак на МВР – II степен,  8 служители на РДПБЗН с колективна парична награда за проявен висок професионализъм и съществен принос в овладяването на пожара в НП „Рила“. С почетен медал на МВР министър Бъчварова награждава и инж. Василий Маринковски – н-к на отдел „Опазване, превенция и защита на ДГТ и ползване на дървесина“ в ЮДП. На награждаването бяха зам.министъра на вътрешните работи Красимир Ципов и главен комисар Николай Николов – директор на ГДПБЗН.

P1060781

Зам.министър Ципов поднесе на служителите на РДПБЗН поздравите министър Бъчварова на Политическия кабинет  на министерството и личното си огромно уважение към служителите както по случай  Празника, така и за самоотвержената им дейност при потушаването на пожара в НП „Рила“. Вчера получиха наградите си и 45 служители на РДПБЗН – със заповед на директора на РДПБЗН комисар Гроздан Христов те са наградени с писмена похвала.

 

 

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien