Засилени мерки за сигурност в Дупница и региона

 

През тази седмица служители на РУ на МВР и сектор "Пътна полиция" ще осъществят съвместни действия с представители на общините и РИО преди откриването на учебната година за гарантиране на сигурността на децата и опазване на обществения ред . Ще бъдат проведени работни срещи с ръководителите на учебни и детски заведения за обсъждане на мерки за физическа защита и начините на охрана, пропускателен режим, ще бъдат извършени охранителни проверки на сградите.images (2)

 

 

За ограничаване на предпоставките за пътни злополуки с една от най-уязвимите групи, участници в движението по пътищата – децата, през рисковия период в началото на новата учебна година за времето от 08. 09. 2014 г. до 31. 10. 2014 г. ще се организира и проведе традиционната „Акция на полицията "Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!".

images (1)Преди Седмицата за превенция на детската пътна безопасност и откриването на новата учебна година, в рамките на „Акция на полицията „Децата тръгват на училище! Да ги пазим на пътя!" служители на "Пътна полиция" съвместно с представители на общините и кметствата ще извършат оглед на сигнализацията с пътни знаци и маркировка; уличното осветление; предпазните огради на детските градини и училищата и пешеходните ограждения (парапети) от висок или нисък тип, които канализират пешеходните потоци и не позволяват пресичане на уличните платна на нерегламентирани места; обезопасеността на входовете на всички детските градини и училищата. Информация за пътните произшествия с деца и юноши до 17 години, настъпили през изминалата учебна 2013-2014 година и през лятната ваканция на 2014 г. на територията на  Дупница и Бобов дол: Дупница – 7 ПТП, 4 от тях са тежки, ранени -5./Бобов дол – 1 ПТП , 1 ранен. 

 

И още една акция на полицията тръгвна от вчера и ще продължи до 14 септември. Тя се реализира по инициатива на Европейската организация на службите на Пътна полиция – TISPOL и се провежда във всички страни-членки.download

В хода й ще се проверява използването на обезопасителни колани от водачите и пътниците, както и на детски обезопасителни системи в моторните превозни средства. Ще бъдат извършвани проверки и на водачите на мотоциклети, както и на техните спътници за използването на обезопасителни каски по време на пътуването. По време на акцията ще се проверяват водачите и за задължителна застраховка „Гражданска отговорност" на автомобилите.

Основната цел на операцията е да се окаже въздействие върху поведението на водачите на автомобили и пътниците, като акцентът отново ще е върху факта, че използването на обезопасителни колани и каски значително намалява риска от сериозно увреждане или смърт при инциденти на пътя.

 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien