Вижте какво каза Георги Димитров, който хвана кръста в Дупница

Георги Димитров беше много щастлив, след като успя да улови кръста по време на ритуала за Богоявление. 32-годишният мъж от Дупница се пребори с още деветима смелчаци в ледените води на река Джерман под Наковия мост.
„Пожелавам на дупничани най-вече да са здрави! Нека има много здраве, щастие и късмет за всички нас! Участвам за първи път в ритуалното хвърляне на Богоявленския кръст и съм много щастлив, че го направих. Не мога да кажа, че ми беше кой знае колко трудно да хвана кръста. Надявам се този ритуал да ми донесе най-вече здраве през Новата година, в крайна сметка това е наистина най-важното”, заяви 32-годишният Георги Димитров, след като излезе от водата с разпятието.
Както вече писахме, десетима дупничани се потопиха във водите на река Джерман пред погледите на над 500 техни съграждани.
Преди и след ритуала гражданите събираха пари за 32-годишния Евгени Димитров от село Яхиново, който се нуждае от трансплантация на бъбрек.

Print Friendly

1 Коментар на Вижте какво каза Георги Димитров, който хвана кръста в Дупница

  1. Нямашели КОЙ да почисти мястото на мероприятието от авт.гуми и пласмасови чаши? А и по това си ЛИЧИ КУЛТУРАТА НА ДУПНИЧАНИЗА ПОАЗВАНЕ НА ОКОЛНАТА СРЕДА!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien