Университетът в Перник обяви преференциален прием и такси за кандидат-студенти от Кюстендилска област

Преференциален прием и намалени семестриални такси за студенти от Кюстендилска и други области обяви Европейския политехнически университет в Перник. Решението е на новия собственик – университетът Пегасо-Неапол.
Преференциалният прием на ограничен брой студенти на конкурентен прием е за:
-36 студента (по 12 във всяка от акредитираните бакалавърски специалности Приложна информатика, Зелена енергетика и Строително инженерство) от Перник и област Перник без заплащане на семестриални такси;
-36 студента (по 12 във всяка от акредитираните бакалавърски специалност Приложна информатика, Зелена енергетика и Строително инженерство) от областите София, Кюстендил, Благоевград, Враца, Видин и Монтана със заплащане на 25% от семестриалната такса в размер на 375 лв.;
– 36 студента (по 12 във всяка от акредитираните бакалавърски специалности Приложна информатика, Зелена енергетика и Строително инженерство) от София-град със заплащане на 50% от семестриалната такса в размер на 750 лв.
За студентите, които не са от Перник, се осигурява общежитие.
За всички бакалавърски специалности в ЕПУ се кандидатства с матура по математика или физика или български език и литература и среден успех от дипломата.
Балът се образува от удвоената оценка от матурата по математика или физика или БЕЛ и средния успех от дипломата за средно образование.
Кандидат-студентите могат да участват в класирането и с оценката от положен конкурсен изпит по математика или физика в други висши учебни заведения.
Кандидат-студентите подават документите си за кандидатстване в Европейския политехнически университет от 16 юли до 30 юли в сградата на ЕПУ на адрес: гр. Перник, ул. „Св. св. Кирил и Методий“ №23 или онлайн.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien