Новата зала ще бъде с 1505 седящи места. Вижте още подробности за модерното съоръжение

DSC02022  Новата спортна зала на Дупница ще разполага с 1505 седящи места. Увеличаването на местата за зрители става чрез пристрояване на залата в северозападна посока (към центъра).

Височината на залата също се увеличава: от сегашните 7.50 м на 12,50 м.

В югозападна посока, към р.Бистрица се предвижда триетажна пристройка, в която се помещават административните и обслужващи помещения.

В сутерена на административната пристройка ще се намира спортно – възстановителния център, допинг лаборатория и лекарски кабинет, всички спомагателни и обслужващи помещения, необходими за нормалното действие на Ел, ВиК и ОиВ системи и инсталации.

Централното влизане в залата се запазва, като то се оказва най-удобно и утвърдило се с времето – отворено към центъра на града и пешеходната му зона. Това местоположение на централния вход е най-удачно и предвид автомобилното паркиране около залата.

Влизането в административния блок е самостоятелно, през вход, който също е разположен благоприятно по отношение на ползващите залата и административно – битовите помещения.

Отделен вход е предвиден и за фитнес – центъра, което дава възможност, при добра организация, той да се ползва и от граждани, а не само от спортистите. Това прави спортно – възстановителния център по – ефективен и ползваем.

Много ясно са очертани подхода на зрителите за влизане и излизане от залата, както и входа за състезатели и спортни деятели.

Отделни са и входовете за достъп на техника, оборудване, телевизионна апаратура и т.н.

DSC02034Главният вход, този за зрителите е ясно подчертан, както с подхода към него, така и в архитектурно отношение. Метална козирка, в по – свободна форма и очертание, контрастна на строгите правоъгълни форми на основния обем, фиксира и насочва към главния вход. Подобна, но по-малка козирка води към административния и стопански вход.

Оборудването на залата ще стане със съвременни прибори и съоръжения, така, че да позволяват бързо и лесно демонтиране на обзавеждане за един вид спорт и монтиране на обзавеждане за друг вид спорт.

Сложният комплекс от много функции съчетани в една сграда, каквато е Спортната зала, предполага и функционална гъвкавост на архитектурното решение. Игралната зала, със своите размери и оборудване дава възможност за провеждане на различни видове състезания: волейбол, баскетбол, спортна гимнастика, бокс, борба, бойни изкуства и др. Залата може да се използва и за културни мероприятия, събрания, концерти. Други от помещенията като ВИП ложите и залата за пресконференции, с минимални преобзавеждания могат да се използват за провеждане на тренировки по спортни и народни танци, обществени събирания, провеждане на лекции и обучения.

Що се касае за специализираните пространства, каквото е например фитнес – центъра, то той може да се използва не само от спортистите, което го прави достатъчно ефективен.

Също така стана ясно, че рисунката на стената, която в момента се намира откъм Младежки дом, ще бъде запазена и преместена в оригиниалния си вид във фоайето на новата зала.

Технически показатели:

1. Площ на урегулиран поземлен имот                3339,00 м2

2. Площ и размер на игралното поле                     953,00 м2

38,35 м/ 25,00 м

3. Площ на залата (игрално поле и трибуни)        1 656,00 м2

4. Застроена площ на сградата                            2246,50 м2,

в това число:

–   Спортна зала                                                  2204,50 м2

–   Вход за обект с обществено обслужване, невключен в проекта за разширение  и реконструкция (частна собственост)          42,30 м2 

5. Разгъната застроена площ (обща)                    3756,70 м2,

в това число:

– Спортна зала                                                     3714,40 м2

– Вход за обект с обществено обслужване, невключен в проекта за разширение  и реконструкция (частна собственост)          42,30 м2

6. Капацитет на залата                                      1 505 зрителски места, в това число 8 места за хора с увреждания и 20 места във ВИП ложите

7. Брой паркоместа                                             84 броя паркоместа, в това число 5 броя за хора с увреждания  

zadupnitsa.com

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien