Ученици от дупнишката Гимназия „Христо Ботев“ имаха открит урок в Деня на книгата и авторското право

DSC01177 Ученици от дупнишката Гимназия „Христо Ботев“ проведоха открит урок по случай Деня на книгата и авторското право, който отбелязваме днес.

Възпитаниците на учителката по български език и литература Мая Бучова, събрани в импровизиран творчески клас, имаха урок на тема „Книгата гори, но не изгаря!“.

На урока, провел се в „Околийска къща“, присъстваха директорката на Гимназия „Христо Ботев“ Геновева Ризова, учители, ученици и родители.

Десетокласничката Борислава Динева представи презентация, посветена на Деня на книгата и авторското право.

В първата част учениците четоха произведения на наши и чужди автори. Бяха избрали творби на Дамян Дамянов, Петя Дубарова, Георги Константинов, Шекспир, Робърт Бърнс, Емили Дикинсън и др.

Учителката Мая Бучова прочете откъси от произведения на нейни любими автори.

DSC01179Във втората част бе представен най-добрият авторски превод в мерена реч на стихотворение на американската поетеса Емили Дикинсън.

Талантливи ученички от Гимназия „Христо Ботев“ се изявиха в третата част на открития урок. Кристина Здравкова от 11-и „Г“ клас представи своето стихотворение „Истинска гледка“. След това осмокласничката Яна Асенова прочете също своя творба. Накрая, Цветелина Спасова от 10-и клас изпя песента „I wanna be myself”, която е по нейн текст и музика. 

Изпълнения на възпитаници на Гимназията се включваха по време на урока с музикални изпълнения на пиано, които чудесно допълваха задушевната атмосфера в залата.

Димитър ИКОНОМОВ
 

DSC01180

DSC01186

DSC01183

DSC01187

DSC01190

DSC01191

DSC01188
 

Print Friendly

1 Коментар на Ученици от дупнишката Гимназия „Христо Ботев“ имаха открит урок в Деня на книгата и авторското право

  1. мая бучова // 23.04.2014 в 22:13 // Отговор

    браво на моите умни,духовити и талантливи ученици-най-милите гарджета…

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien