Три двойки ще бъдат финансирани от кампанията „За повече деца в Дупница“, вижте как се кандидатства

От 30 април тази година до 30-и май двойки с репродуктивни проблеми от община Дупница ще могат да кандидатстват за финансиране. Парите са осигурени след съвместната благотворителна кампания преминала под надслов „За повече деца в Дупница“ на кмета на община Дупница инж.Методи Чимев, председателят на ОбС – Емил Гущеров“ и фондация "Искам бебе". 

Осигурените средства в кампанията са 11 500 лв., събрани по време на великденския базар и концерт в началото на този месец. Събраната сума е преведена по сметката на „Искам бебе“ и тя ще бъде разпределена между три двойки от община Дупница за извършване на ин витро процедури. Двойките ще бъдат избрани чрез жребий в Денят на детето – 1-и юни, в присъствието на нотариус, представител на фондация "Искам бебе", както и инж.Методи Чимев и Емил Гущеров. Имената на изтеглените двойки ще бъдат веднага обявени и осъществен контакт с тях.

Условията за кандидатстване на двойките за финансиране на ин витро процедура от кампанията са регламентирани в документи, съгласувани между двете страни. Документите ще са публикувани на сайта на фондация "Искам бебе" (iskambebe.bg) от понеделник. Попълнени, кандидатите трябва да ги изпратят на електронен адрес: dupnitsa@iskambebe.bg до 30-и май, включително.

"Искам да благодаря отново на всички, които се включиха в инициативите за набиране на средства. Без децата от всички училища и детски градини, които изработиха прекрасни сувенири и лакомства, без учителите, които ги мотивираха, без стотиците жители на община Дупница, които ни повярваха и отделиха средства, за да подпомогнат каузата ни, нямаше да успеем. Аз вярвам в доброто и съм убеден, че всеки един от нас е помогнал от сърце, а това няма как да не донесе най-голямото щастие – да помогнем на наши съграждани да имат своя рожба“, подчерта инж. Чимев. "Положихме основите на една надявам се традиция. Тази кампания ще се реализира и следващата година, и по-следващата и още по-следващата… Всеки един от нас трябва да бъде съпричастен със семействата, които още чакат да сбъднат мечтата си. Затова нека им помогнем", допълни Гущеров. 

„10 години ние сбъдваме мечти. И дай боже през тази година да успеем да осъществим най-съкровените мечти на три семейства от Дупница. Благородните мечти се преследват и се превръщат в реалност. Затова съм убедена, че мечтите на тези три семейства ще се сбъднат“, заяви пък председателят на УС на фондация „Искам бебе“ Мария Янева. "Благодаря на инж. Чимев, на г-н Гущеров за изключително сърцатата подкрепа за каузата. Благодаря на всички, които се включиха в кампанията. Благодарение на всички вас ще има повече деца в Дупница“, заключи Янева.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien