ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ! В Сапарева баня продължават да не зачитат българския трикольор. Кмете, докога?

На 13 май публикувахме материал след читателско писмо със заглавие: СЛЕД СИГНАЛ! До Община Сапарева баня: От незнание ли се подигравате с българския трикольор?. Темата бе – неуважение на българския трикольор, което демонстрира волно или неволно общинската администрация в Сапарева баня, поставяйки българският символ не там, където му е мястото. Екипът на zadupnitsa.com предположи, че вероятно става въпрос за незнание и непознаване на Закона за националното знаме и това е причината трикольорът да бъде най-вляво, а не по средата, както е по закон. И така вече 3 месеца. А от кога преди това е така, само администрацията в курортното градче знае. Факт е обаче, че българския символ не се зачита, а в Сапарева баня не му пука на никой за това. Всъщност, бяхме убедени, че кмета на града Сашо Иванов ще обърне внимание на подчинените си и ще покажат уважение към българския символ, но… останахме си с очакванията. А една община е представителство на държавата и най-малко тя има правото да си позволява подобно поведение спрямо националните символи.

И за да спестим "неудобството" от това да търсите някога този закон, ще ви помогнем като цитираме текста, който ви трябва:

Чл. 21. (1) При издигане на националното знаме заедно със знаме на друга държава почетно място се дава на националното знаме на Република България, което се поставя от лявата страна на сградата, гледано срещу нея. 


(2) При издигане знамената на няколко държави националното знаме на Република България се поставя в средата, ако броят на останалите знамена е четен, или в началото и в края на реда, ако броят на останалите знамена е нечетен. Знамената на чужди държави се подреждат на еднаква височина по азбучен ред съобразно българската азбука. 


 

Та, докога ще я караме така, г-н Кмете? Вие сте българин, избран от хората и трябва да показвате уважение от позицията на институцията, която представлявате. Докога? 3 месеца чакахме напразно реакция от Вас, респективно администрацията, ще почакаме още 3 дни. После пак ще напомниме. И така, докато не разберете, че това не е заяждане на дребно, а надежда за мъничко уважение към България. Знаете ли какво се казва още в този закон?! Цитираме:

Чл. 15. (1) Националното знаме на Република България е национален символ, който изразява независимостта и суверенитета на българската държава. 

България е над всичко, нали така?

zadupnitsa.com

Print Friendly

4 Коментари на ТЕМА С ПРОДЪЛЖЕНИЕ! В Сапарева баня продължават да не зачитат българския трикольор. Кмете, докога?

  1. Дайте му 200 лева или кажете каква далавера ще има Сашо и готово. Без да изкара некой лев или да врътне далаверка – нема да стане. Не ви ли е срам да се подигравате със знамето бе, боклуци

  2. SRAMNA RABOTA SAPAREVOBANSKA. TRAGEDIQ

  3. Nedopustimo e podobno ne6to.Dano go opravqt 4as po skoro

  4. Анонимен // 11.08.2014 в 8:07 // Отговор

    Тъпи сапаревобански говедаа!!!!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien