МОЖЕМ ЛИ!? Да спасим най-древната църква „Св.Спас“ в Червен брег

Една от най-старите в България и същевременно запазени църкви у нас е тази в дупнишкото село Червен брег- "Св.Спас". По традиция, у нас за паметниците и историческо наследство пари никога няма или ако има-ще са достатъчни за нещо незначително. А този храм има нужда от спешна не, от крещяща нужда от помощ, за да бъде съхранен и запазен в годините. За целта обаче трябват и пари. Повече от година вече, основно със задачата да набавят пари се занимават от фондация "Свята България". sv-spas2Няма как да не отбележим, колкото и неприятно да е, че собственикът на църковната сграда, а именно Софийската митрополия, не е направила нищо.

Накратко за самата църква:

Старинният храм е бил изграден през средновековието, върху основите на по-ранен християнски храм, вероятно ранновизантийски от IV-VI в. От направено археологическо теренно проучване през есента на 2012 г. се установява, че първата църква е била част от цял манастирски комплекс. В близост до него е имало селище, съществувало от късната античност до късното средновековие или в продължение на близо 15 века. Навсякъде из околността се среща изобилие от културни останки…

Остава, разбира се, единственият вариант – местните да се оправят както могат. А дупничани са показвали и доказвали, че могат много. Цялата сума за завършване на реставрацията е около 35 000 лева, споделиха от "Свята България", които продължават да търсят пари, за да продължат делото.

Абсолютно всеки може да се включи и помогне чрез най-голямата платформа за такъв тип идеи – zabulgaria.org. За какво са нужни парите, какво се предвижда и как можете да се включите с дарение, прочетете ТУК

zadupnitsa.com

sv-spas3

Print Friendly

21 Коментари на МОЖЕМ ЛИ!? Да спасим най-древната църква „Св.Спас“ в Червен брег

 1. Здравейте, аз съм г-жа Еманюел Ruth, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да подобри вашия бизнес? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от консолидация заем или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние отпускат средства на лица, нуждаещи се от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние осигуряваме надежден и бенефициент помощ и ще бъде готов да предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (emmanuelruth536@gmail.com)

 2. Аз съм Кристина Mills по име. Аз живея в САЩ, искам да използвам тази среда да предупредим всички заеми, търсещи убежище, да бъдат много внимателни, защото има измамници everywhere.Few месеца преди бях финансово обтегнати, и поради отчаянието ми бях мамени от няколко онлайн кредитори. Почти бях загубил надежда, докато един мой приятел ме насочи към един много надежден кредитор нарича г-н Мандела Гари, който ми заеме необезпечен кредит от $ 85,000 под 2 часа, без никакво напрежение. Ако имате нужда от всякакъв вид на заем просто се свържете с него сега чрез: mandelahelpfunds02@gmail.com
  Аз съм с тази среда да предупредим всички заеми, търсещи убежище заради по дяволите, съм преминал през ръцете на тези измамни кредитори. И аз не искам дори и врагът ми да премине през такъв ад, че съм преминал през ръцете на тези измамни онлайн кредиторите, аз също ще искате да ми помогнеш да предаде тази информация на други, които също са в нужда от заем, след като също така са си получите заем от г-н Мандела Гари, аз моля Бог да му даде дълъг живот.

  Бог да го благослови завинаги.

  Кристина Mills

 3. Добър вечер г-н и г-жа

  Би било несправедливо от моя страна да не хвалят този, който има
  възможно да се получи заем на пари миналия месец имах нужда
  да се спаси живот заплашва първоначално не вярвах единична
  Нищо, но любопитството ми ме бутна за да се опита и най-накрая успях да
  получите този заем, че излязох от задънената улица, в която съм
  живял, I попълнено условията и без главоболия, моя акаунт
  е кредитирана с € 1,400,000 попитах. Можете необходими заеми
  пари между физически лица за
  се справят с финансовите трудности, най-накрая да прекъсне застоя
  които причиняват банки, от отхвърлянето на вашите файлове на приложения
  кредити? Аз препоръчвам конкретен експерт по финансиране
  заем, моля свържете се с г-н Mario Lucenti
  която разтърси го в състояние да направи заем за всяко лице,
  в състояние да изплати и условията, които ще направят вашия
  живота. Това са областите, в които те могат да ви помогнат: * Финансовия
  * Начало заем * Инвестиционен кредит * Auto заем * Дълг
  Консолидация * линията на кредит * втора ипотека * Придобиване на
  * Credit личен заем Вие
  остана, забранени банка и не са в полза на
  банки или по-добре да има проект и се нуждаят от финансиране,
  лоша кредитна или нужда от пари, за да плащат сметките,
  фондове да инвестират в бизнеса. Така че, ако трябва да
  дават пари назаем, не се колебайте да се свържете с него, той ще бъде щастлив
  огромна помощ Моля се присъедините към мен и изпратете вашето
  кандидатстват за вашия кредит за 48 часа best.This електронната си поща:

  duvalles.phillips@outlook.com

  Благодарим Ви, че най-накрая прие съобщението за да помогне на хората в нужда

  Good Luck!

 4. Здравейте,

  За правилно да се представя, аз съм г-н Джуд Кели и аз съм от Тексас САЩ, аз съм частен кредитор съм
  дават кредит при 3% лихва. Това е финансова възможност на
  вратата ви стъпка, се прилагат днес и да си бърз кредит. Има много хора, изложени
  там търси финансова възможност или помощ по цял
  местата и все още, все още те не са в състояние да се получи един. Но това е
  финансовата възможност на вратата ви стъпка и в това, че не можем да си позволим
  да пропусна тази възможност. Тази услуга е да въздаде на двете
  отделни лица, фирми, бизнес мъже и жени. Размерът на кредита
  налични варира от всяка сума по ваш избор За повече информация
  свържете се с нас чрез електронна поща:. ecoloans@yahoo.com …. телефонен номер + 1 480 447 9304

  Искане за кредит за попълване на формуляри и обратно.

  Пълно име:

  Лична Телефон:

  Държава:

  Адрес:

  Държава:

  Възраст:

  Кандидатствали ли сте преди ?:

  Семейно положение:

  Размер на кредита е необходима като заем:

  Заем Продължителност:

  Професия:

  Месечен доход:

  В потвърждение на тези данни, ние ще ви изпратим нашите условия, заедно с
  погасителен план и ако сте съгласни с условията и реда, вие стоите
  за да получите вашия кредит в рамките на 24часа. Това зависи от вашата сериозност и
  спешност при получаването на кредита.
  Аз с удоволствие очакваме вашите бърз отговор,

  С уважение,

 5. Здравейте,
  Това е да се информира широката общественост, че г-жа Анита, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем език и състояние. свържете се с нас днес по електронната поща на адрес: (jonesanita48@gmail.com)

 6. World Finance Loan Firm // 17.04.2015 в 12:52 // Отговор

  Ansök om ett lån idag på låg ränta för mer information kontakta oss huvudkontor E-post world.finance.loanfirm1@gmail.com

 7. Здравейте, аз съм г-н Hilary, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от спешен заем, за да изчисти дълговете си или имате нужда от капитал заем за подобряване на вашия бизнес? Били ли сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? Не търсете повече, защото ние сме тук, за всичките си финансови проблеми в миналото. Ние кредитни фондове за лица, които се нуждаят от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса, в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че правят надеждни и бенефициент помощ и ще бъде готов да ви предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес: (hilarynkem@outlook.com)

 8. Добър ден на всички.

  Имате ли нужда от заем? Вие сте в дългове? Искате ли да започнете бизнес и се нуждаят от капитал? Имате ли нужда от заеми или финансиране по някаква причина? Вашата помощ е най-накрая тук, тъй като ние даваме заеми за всички в една евтина и достъпна лихвен процент от само 2%, при проявен интерес, любезно се свържете с нас днес на Jp_lenders@outlook.com.

  Нашите услуги са бързи и надеждни, заеми са одобрени в рамките на 3 часа след прилагане. ние предлагаме заеми от минимален обхват от $ 2,000 до максимум от $ 10 милиона. Ние сме сертифицирани и личните ви данни е 100% сигурен с нас. Притеснявайте, не повече за вашите заеми или финанси и се свържете с нас днес по електронната поща на адрес (Jp_Lenders@outlook.com) и да получите вашия мигновени одобрение заем днес.

 9. Здравейте, аз съм г-жа Мерил Хейтинга, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от заем спешно да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? Вие сте били отхвърлени от банки и други финансови институции? Имате ли нужда от заем консолидация или ипотека? търси повече, защото ние сме тук, за да направи всички ваши финансови проблеми е нещо от миналото. Ние назаем средства на физически лица, които се нуждаят от финансова помощ, които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират в бизнеса в размер на 2%. Искам да използвам тази среда да ви информирам, че ние предлагаме надеждна и бенефициент помощ и ще бъде готов да предложи заем. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес:
  (financialassuranceloans@gmail.com)

 10. Аз съм Loredana Beretta частен заем кредитор, който прави различен вид на заеми на Международния Държави спешно с 3% лихвен процент, ако Интересува любезно се свържете с мен чрез имейл: loredana.beretta40@gmail.com

  Девиз: Щастието е нашето удовлетворение

  Ние живеем с нашето мото, можем да ви помогнем

 11. Здравейте, аз съм г-н John Vonk, частен кредитор заем, който дава живот времеви възможности заеми. Имате ли нужда от заем спешно, за да изплати дълговете си или имате нужда от заем, за да се подобри бизнеса си? които имат лоша кредитна или се нуждаят от пари, за да плащат сметките, да инвестират върху бизнеса в размер на 2%. Така се свържете с нас днес по електронната поща на адрес:

  (financialglobaltransformation@gmail.com).

  точно в този момент аз няма да поставите вината върху вас поради причината, че не сте имали възможност да станат свидетели или чуе показанията на моите клиенти. Аз съм човек на думите ми и аз не се хваля с това, което съм направил за организации, фирми и физически лица. Сега имате възможност на живота си, за да се възползват от програма променят живота. Това сме въведени, за да се помогне на хората по целия свят фонд своите проекти, изплати дълговете, съживи фирми Т.Н. и ние успешно го направили така далеч тези няколко години. С всичко, което съм казал сега, изборът е ваш в момента или да се възползват от програмата, или гледате възможност на живота ти да мине.

 12. Сърдечен поздрав към вас, от „Dangote фондове“; А реномиран, надежден и легитимен и акредитиран кредитор. Ние даваме заем от всякакъв вид с много бърз и лесен начин, личен заем, Car Loan, Home Loan, Студентски кредит, бизнес кредит, Inventor кредит, консолидиране на дълг. др получи одобрение за бизнес или лични заеми днес и да получите средства по същата седмица на приложение. Тези лични заеми могат да бъдат одобрени, независимо от вашата кредитна и има много доволни клиенти, за да направите резервно копие на това твърдение. Но вие won`t получавате само личен заем имате нужда; вие ще получите най-евтините един. Това е нашето обещание: Ние гарантираме най-ниската ставка за всички кредити с безплатни услуги за обезпечение. Ние се стремим да оставите положителен трайно впечатление с превишаване на очакванията на клиентите си във всичко, което правя. Нашата цел е да Ви лекува с достойнство и уважение като същевременно осигурява най-високо качество на услугата своевременно. Не номер за социална сигурност се изисква и не кредитна проверка, изисквана, 100% гаранция. Така имейл: DANGOTEFUNDS@GMAIL.COM днес, за да кандидатствате за кредит.
  „Благодаря ви“ за вашия патронаж.

 13. rodriguez henrietta // 23.05.2015 в 0:03 // Отговор

  Здравейте,
  Това е да се информира широката общественост, че г-жа Rodriguez, частен заем заемодателят има отвори финансова възможност за всеки, който се нуждае от никаква финансова помощ. Ние даваме заем при 2% лихва за физически лица, фирми и компании по ясен и разбираем начин и състояние. свържете се с нас днес, по електронна поща на адрес: (rodriguezhenriettaloan@hotmail.com)

 14. На вниманието на:

  ВИЕ СТЕ в никаква форма на финансово затруднение? Имате ли нужда от заем, за да изчистите си дългове? Възнамерявате ли да увеличите ФИНАНСИ? ВИЕ СТЕ финансист които иска да разшири неговата / нейната фирма. Вие сте тук BY да се свържат с истински, доверие, и ефикасен ЗАЕМ КРЕДИТИРАНЕ ФИРМА ЗА ВАШАТА ЕФЕКТИВНО заем. АЗ СЪМ, признати от двете частни лица и правителството за нашия велик ефективност, ние в UNCLE BUCK ФИНАНС SERVICE LIMITED даваме OUT заем в размер на 3% за повече информация се свържете с нас чрез имейл: unclebuckfinancelltd@gmail.com

  УСЛУГИ, ПРЕДОСТАВЕНИ ВКЛЮЧВАТ:
  * Подобрение на дома
  * Инвеститори Кредити
  * Авто кредити
  * Консолидиране на дълг
  * Жилищни кредити
  * Линията на кредит
  * Втора ипотека
  * Бизнес кредити
  * Лични заеми
  * Международни заеми

 15. Translate from: English
  нужда от ниско заем лихвен процент
  …………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
  Здравейте

  Аз съм г-н Галвин, частен заем заемодателя, който дава заем при лихвен процент от 2
  % I предлагат кредити на физически лица и дружества или групи от хора, които
  Те са финансово надолу. Това е финансова възможност на вратата ви стъпка
  днес и да получите бърз оглед на кредити там.

  Има много възможности за финансиране и подпомагане във всички аспекти и
  все още се брои. Но това е финансовата възможност на прага,
  и на сухия сезон е към края си, а вие не можете да пропуснете тази уникална
  възможност. Имате ли нужда от финансова помощ? Имате ли нужда от заем, за да
  разширите бизнеса си? Имате ли нужда от заем за започване на бизнес в голям
  мащаб? Имате нужда от заем, който може да промени живота ви и вашия ток
  финансово състояние? Имате ли нужда от заем спешно да постави нещата
  на мястото си? Than Не търсете повече, защото вашия кредит е вашата мечта
  врата стъпка днес.

  Услугата се предоставя на отделни лица, фирми
  и бизнес мъже. Размерът на кредита на разположение в диапазона от $
  1,000.00 до US $ 500,000,000.00, че е вашият избор I дават заеми за
  проект, бизнес, данъци, сметки, както и много други причини, нашият кредит
  Те са лесни и * цензурирано * За повече информация се свържете с нас по електронната поща
  : I internationalpropertyloan@gmail.co

  Заявка за кредит
  ================================
  Име: ……………….
  Второ наименование: ………………
  Контакт Адрес: ……………..
  Държава: ……………….
  Възраст: ……………………..
  Секс: ………………..
  Телефонен Номер: …………..
  Статус: ……………..
  Професия: ……………
  Позиция: ……………..
  месечен доход: …………..
  Размер на кредита: ……………..
  Цел на кредита: ……………
  Продължителност: ………………..
  Кандидатствали ли сте за заем преди: …………
  разбираш ли İngilizce: ……………..

  НЯКОИ въпроси отговори (често задавани въпроси) Имаме една проста
  форми за да попълните, за да кандидатствате за кредит. го попълните и да го изпратите
  за мен. След Заявлението обхваща темите. * Разрешение *
  Заемете кредит е информация1.

  Какво е лихвеният процент? Лихвеният процент зависи от проекта.
  Лихвеният процент е едва 2% годишна лихва, платима месечно.
  2. Ще е от значение за кредитната ми? бележки
  3. Къде си кредит? Ние ето World
  4. Колко време отнема да се финансира? След подаване на кредита
  приложение, можете да очаквате предварителен отговор по-малко от 24 часа
  и финансиране в рамките на 72-96 часа след получаване на информацията, ние се нуждаем
  от теб.
  5. Какви ще са плащанията си? Изчисли каква ще е за вас и
  изпратено до вас по погасителен план Alongwith условията на заема.
  Ние се радваме на силен бизнес отношения с вас.
  Поздрави,

 16. КЪДЕ ДА СТИГНЕМ легитимни КРЕДИТИ !!! VISIT chryslerfinance@hotmail.com

  „Бих искал да кажа, благодаря ви за CHRYSLER заем Дружеството за всички неща, които ми помогнаха с. Имам голямо семейство, и всеки път, когато сме имали криза CHRYSLER ФИНАНС ни помогна. Благодаря на Бога за помощта те са условие, им пишете днес at{chryslerfinance@hotmail.com} за да получите вашия собствен живот се движи като моя и аз винаги ще благодаря на Бога за помощта, той винаги е предложил да ми винаги, когато времето е груб, Chrysler Уолтърс е винаги там за мен.

  {chryslerfinance@hotmail.com}.

 17. Ние можем да ви помогнем. Ние сме частна компания-който хората се нуждаят от пари, помощ, без BKR преглед. Можете да заеме някаква сума от нас. Нямам повече въпроси, но ясни споразумения и яснота за вас и нас. Заедно сме по определяне на срока на кредита и да се изчисли планове за погасяване.

  Моля, свържете се с нас и ние ще се свържем с вас за вашите желания. Fast-голяма яснота и по-добро предложение за вас.

  Изчакайте вече не, но това решение хванете с две ръце. Пишете ни за повече информация по електронна поща

 18. Вземете своя ислямска заем днес на 2% лихва късно.
  3000 $ – 1,000,000 $
  свържете islamicloanss@gmail.com

 19. Имате ли нужда от заем, за да ви помогне да плати сметката или ти трябват пари , за да започнат свой собствен бизнес да се свържете с нас , както ние даваме заем толкова ниска, колкото 2% лихва ние също даде дългосрочен и краткосрочен заем време на контакт с нас чрез имейл andmoris @ Yahoo .com за повече информация
  Благодаря .

 20. Подобно на евтини и достъпни за заем с нисък лихвен процент с структурна финансова помощ за вас нисък кредитен рейтинг или за бизнес. Ние предлагаме едни следното: сигурна и необезпечен кредит, бизнес кредит, заем за имоти ни etc.Contact чрез fundservices26@gmail.com.

 21. Здравейте,аз съм реставратора на текето, Манастира СВ Атанаси,Ак язалъ баба Оброчище,готов съм да помогна с каквото е нужно,Старите храмове са божествени повече от катедралите,те имат силата на необяснимото за някой хора,защото са изградени с историята,кръв и истинска вяра!!!

1 Trackbacks & Pingbacks

 1. Пътя на християнството е минал по Струма и Джубрена много преди да стигне до Сердика. Това показват археологическите проучвания край църкв

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien