Стартира кампания за регистриране на домашни любимци в община Сапарева баня

В град Сапарева баня и в населените места от общината стартира кампанията за регистриране на домашните любимци. До 31 март 2017 г. всеки собственик на едно или няколко кучета е длъжен да ги регистрира в общинския регистър на Общинска администрация – Сапарева баня. Собствениците на домашни любимци ги регистрират по вид, порода, брой и пол, като заплащат и съответната годишна такса.

В 30-дневен срок от получаване на писмото, собствениците на домашни любимци са длъжни да регистрират, чипират и  ваксинират кучетата си в Районна ветеринарно-медицинска служба или при лицензиран ветеринарен лекар. При регистрацията на кучетата се заверява ветеринарно-медицински паспорт.

Ако не бъде спазен срокът за отстраняване на нарушенията, следва съставяне на акт за установяване на административно нарушение и налагане на съответната санкция по Наредба №1 за поддържане и опазване на обществения ред и общественото имущество на територията на община Сапарева баня.

Граждани, които се грижат за безнадзорни и безстопанствени кучета, нападнали или ухапали човек, подлежат на санкции, припомнят от пресцентъра на курортната община.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien