Спортните клубове на среща с Чимев за бъдещето си

Спортните клубове в Дупница ще се срещнат с кмета на града инж. Методи Чимев в сряда. Те са получили покана от дупнишкия градоначалник, за да разговарят за начина, по който Общината ще може да им помага през тази година. Отказът на общинските съветници да приемат предложението на Чимев за теглене на облигационен заем в размер на 3 млн евро, на практика сви бюджета само до разплащане на натрупаните дългове и леки козметични подобрения из града.

Най-засегнати обаче са именно 15-те спортни клубове, където тренират над 700 деца, тъй като в проекто-бюджета за 2014-а не е залегнал нито лев за субсидирането им. През миналата година бяха разпределени 150 000 лева между клубовете, което бе сериозна помощ за развитие на дейността им. Близки до Общината разкриха, че намеренията на кметския екип бил да повиши тази сума до 200 000, ако бе поет заема, тъй като щяха да се освободят средства, но сега няма да се даде и стотинка за спорта. "Притеснени сме от така развилата се ситуация. Разчитаме на тези пари, защото в Дупница трудно се намират спонсори и те са ни основно перо, за да финансираме участията си в състезания. Не знаем какво ще правиме, но не е добре това. Нямам идея как по друг начин могат да помогнат от Общината", коментира пред zadupnitsa.com един от президентите на спортен клуб, пожелал анонимност докато не мине срещата с Чимев.

Китанова анонсира на пресконференцията вчера, че започват такива срещи с най-засегнатите – спортните клубове, танцови, фолклорни групи и хорове и т.н. "Няма как, трябва да търсим някакви варианти да се освободят някакви средства при възможност поне за втората половина на годината", коментира Китанова.

Димитър ИКОНОМОВ

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien