Съветникът от ГЕРБ в ОбС-Бобов дол Юлиан Божанов: Сегашното управление не е спечелило нито един проект

Общинският съветник в Бобов дол от ГЕРБ Юлиан Божанов и Росен Тимчев, който координира дейностите между общинските организации и областната организация, дадоха пресконференция днес. Основната тема на брифинга бе бюджета на Община Бобов дол за 2014-а година.

„Има някои неща, които притесняват мен и общинското ръководство на ГЕРБ. През последните 5-6 години, още по времето на предишното общинско ръководство на Бобов дол, има режим на тока. От 2 до 5 часа през нощта учичното осветление в цялата община бива загасено с цел икономия. Притеснява ни, че и сега парите, които са заложени за улично осветление в новия бюджет – 112 000 лева, са недостатъчни. Необходими са още 54 000 лева годишно, за да не се прави тази икономия“, започна пресконференцията Юлиан Божанов.
 
 Той каза още, че постоянно прави предложения да бъдат в бюджета да бъдат заложени пари за почистване и укрепване на речните корита.
 „Разбирам, че това не е приоритет на общинското ръководство, но смятам, че е изключително важно. От много години няма речно корито в Бобов дол, което да е почиствано въобще. Няма обаче заложен абсолютно нито един лев за това в новия бюджет“, коментира по темата общинският съветник от ГЕРБ.

 ГЕРБ утре ще гласува с „Въздържал се“ приемането на новия бюджет на Община Бобов дол, защото не желаят да бъдат спънка, а и цифрите, с които не са съгласни, не са били фрапантни.

 Юлиан Божанов говори и за проектите, по които се работи в Бобов дол.
 „Всичките проекти, по които се работи в момента, са спечелени от предишното общинско ръководство на Бобов дол. Това обаче не достига до обществеността. Хората си мислят, че тези проекти са спечелени от настоящия кметски екип. Сегашното управление не е спечелило нито един проект, през общинския съвет не са минавали такива докладни. Моята информация е, че няма да се кандидатства по големи проекти, за които е нужно съфинансиране. Ще се кандидатства само по малки проекти, за които не е нужно да бъдат съфинансирани“, допълни Юлиан Божанов.

 Росен Тимчев, от името на ГЕРБ, обърна внимание на актуални теми от последната седмица.
 Той изказа неговото недоумение и това на колегите му относно разпределението на парите по програма Региони в развитие.
 Бе коментиран и скандалът, свързан с фирмата на жената на Сергей Станишев – Моника, както и започналата подписка на ГЕРБ за референдум.

zadupnitsa.com

Print Friendly

1 Коментар на Съветникът от ГЕРБ в ОбС-Бобов дол Юлиан Божанов: Сегашното управление не е спечелило нито един проект

  1. Анонимен // 12.02.2014 в 8:25 // Отговор

    браво някой да каже истината за европроектите в Бобов дол

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien