Жителите на село Бистрица настръхнаха срещу незаконен строеж, който може да причини наводнение

Служители на Община Дупница начело с директора на дирекция "Строителство" инж. Серьожа Котев са извършили проверка за незаконно изграждане на надстройка на канала на дюкера за язовир Дяково. Кмета на село Бистрица Васил Бански подал сигнал до градоначалникът Методи Чимев в петък за случващото се и светкавично била направена проверката. Хората в селото пък вече били готови да вземат нещата в свои ръце. Установено е, че липсват необходимите документи за разрешаване строежа на фирмата стопанисваща мини ВЕЦ-а. Чимев е изпратил днес сигнал до РДНСК-Кюстендил с установената проверка за незаконния строеж. Строителните дейности са спрени.

Опасенията на хората от селото са, че това може да доведе до наводнения на част от къщите и обработваемите ниви, тъй като строежа застрашавал дигата на канала. Самата дига вече се е пропуквала преди около 15 години и това е причинило сериозни щети.

zadupnitsa.com

Print Friendly

3 Коментари на Жителите на село Бистрица настръхнаха срещу незаконен строеж, който може да причини наводнение

  1. А сега да го видиме тоя умник Димитров дето ни обясняваше хилейки се че се е разбрал с кмето и сичко било законно, а. И него и кмето чехме да ги дигнеме у въздухо. Ама чехме да идеме с копачете и чуковете и чеше да види срроеж през крив макарон.

  2. А и забравих. Милушов каза че бил се разбрал с много пари и си е платил. На кой плати сега абе лисугер. Там нема и две тули да сложите повече тъпанаци

  3. Кажете истината че Сашо Анин от БСП правеше ремонта, кво го криете бе. журналисти се праите ама на БСП и Бареков слугувате

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien