С 19 гласа ЗА избраха Росен Тимчев за временен шеф на общинската болница в Дупница

Росен Тимчев

С 19 гласа За и 9 Въздържали се, преди минути общинските съветници в Дупница избраха Росен Тимчев за временен управител на МБАЛ "Св.Иван Рилски". 30-годишният магистър по "здравен мениджмънт" бе част от 3-членната комисия избрана от ОбС-Дупница извършила проверка на здравното заведение. Досегашният управител д-р Любомир Таушански е освободен от длъжност, но не и от отговорност, гласи приетото решение на местния парламент. Докладната бе вкарана и гласувана като извънредна точка, а нейн вносител е предведателят на ОбС Ивайло Константинов. "Поех ангажимент на председателски съвет да входирам докладната и го правя.Не е случайно, че предложението не се прави от група общински съветници, а от мен. Сигналът към дупнишката общественост е, че това не е саможертва, а самоубийство, но ние си носим отговорността и това го осъзнавам", лаконичен бе от трибуната Константинов.

Стана ясно, че номинацията на този председателски съвет за Тимчев е направена от бившия кмет на града д-р Пламен Соколов и е подкрепена от всички, без БСП, чийто председател Станислав Павлов обяви, че е напуснал срещата по-рано и въобще не е чул да се коментира това име. Павлов поиска докладната първо да се коментира в здравната и икономическата комисия и то след като бъдат разгледани докладите от проверките, включително тази за МБАЛ "Св.Иван Рилски". Кандидатурата на Тимчев бе подкрепена и с изказвания от настоящия зам.шеф на здравното заведение д-р Крум Бонев и бившият финансов мениджър на болницата д-р Кирил Кирилов, който също бе чсаст от проверяващите. "10 години да управляваш по един и същи начин и да чакаш различни резултати, как да го наречем. Аз се опитвах да работя от вътре за тази промяна, но се отказах през 2013 година", коментира д-р Кирилов.

"В Дупница трябва да сме извънземни, а ние сме били в голяма част от решенията си, но не може да си позволим да имаме привилегията човек като Росен Тимчев, който е съветник в здравната комисия към Народното събрание да не бъде използван сега. Той всяка седмица се среща най-малкото по задължение с министъра на здравеопазването, депутатите и това трябва да бъде използвано", заяви д-р Соколов.

"Искам да благодаря за доверието. Основното, което трябва да бъде променено сме го описали в доклада с колегите и това ще бъдат първите задачи. Има, разбира се, още неща за които нямаше време и възможност да бъдат проверени и описани. Надявам се и вярвам, че ще се внесе едно спокойствие в персонала на болницата", заяви от микрофона Тимчев.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien