РС – Дупница определи „задържане под стража“ на 3-ма обвиняеми, за кражби и грабеж

Районен съд – Дупница, под председателството на съдия Страхил Гошев взе мерки за неотклонение ,,Задържане под стража”, по отношение на 3-ма обвиняеми – за кражби, в условията на опасен рецидив и за грабеж, като уважи исканията на Районна прокуратура – Кюстендил, териториално отделение – Дупница. Съдът взе мярка за неотклонение „Подписка“ по отношение на 18-годишен, неосъждан, съучастник в грабеж.
Костадин Г. е обвиняем в това, че на 09.07.2021 г., пред храм „Св. Георги Победоносец“ е отнел чужди движими вещи, на обща стойност 412 лв. – мобилен телефон, лична и дебитна карта от владението на А. П., без негово съгласие, с намерението противозаконно да ги присвои, като деянието е извършено в условията на опасен рецидив, в деня, в който обвиняемият е излязъл от затвора.
Асен Х. е обвиняем в това, че на 27.10.2021 г., от хале, наето под наем в Асфалтова база в Дупница, е отнел чужди движими вещи – част от фреза за ягоди, метална рамка, гумени тампони с метално покритие, като деянието е извършено след срязване на оградна мрежа за преграда, в условията на опасен рецидив.
Димитър Ш. и Р. Г. са привлечени от прокуратурата като обвиняеми за грабеж, извършен до тоалетната в двора на черквата „Св. Георги Победоносец“, като са отнели 30 лв. от С. Н., като са употребили за сила – удряли са го в устата, тялото и гърдите, като са измъкнали банкнотите от вътрешния джоб на пострадалия. По отношение на Д. Ш., съдът определи мярка „Задържане под стража“. Той е осъждан преди две години, като непълнолетен, отново за грабеж. По отношение на Р. Г., 18-годишен и неосъждан, съучастник в грабежа, съдът определи мярка за неотклонение „Подписка“.
В мотивите си за вземане на най- тежките мерки за неотклонение, съдът посочва, че от събраните на досъдебните производства доказателства може да се направи извод, че е налице висока степен на вероятност обвиняемите да са извършили деянията, за които са привлечени в това им качество. Първите трима са осъждани за тежки умишлени престъпления. Деянията са извършени при условията на опасен рецидив. Налице е реална опасност да се укрият от органите на правосъдието или да извършат ново престъпление, пише в мотивите на съдия Гошев.
Определенията на РС – Дупница може да се обжалват и протестират с частна жалба и протест, в 3-дневен срок пред Окръжен съд – Кюстендил.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien