350 000 лева струва имота за нова детска градина в жк. Бистрица, 440 хиляди отиват за цялостно преасфалтиране на улици

Строг сутрешен филтър се извършва в ДГ "Мечта"

350 000 лева ще струва на Общината закупуването на имота в жк.Бистрица, където е предвидено изграждането на чисто нова детска градина. Това е сумата, която е заложена в капиталовата програма на Община Дупница за новата година. Теренът се намира срещу последната спирка в най-големия жилищен квартал и се очаква да поеме над 120 деца след като отвори врати. Идеята на общинското ръководство, която бе анонсирана през пролетта е да обедини двете детски заведения в района, чийто сграден фонд е много стар и да бъдат настанени в модерна и голяма детска градина. Преди 2 години, настоящото общинско ръководство успя да завърши 10-годишното изграждане преди това на детска градина "Мечта" и сега започва действия по изграждането на нова в най-населения район на града.

Капиталовата програма финансирана от местни приходи и държавна субсидия за следващата година е в рамките на 2 100 хил.лева, като парите за детската забавачка са заложени в тях. 440 хиляди лева са заложени за цялостно преасфалтиране на улиците Ефтим Трайчев, В.Търново, Ропотамо, Средец и други, текущи ремонти на улици в града, селата и четвъртокласна пътна мрежа. Над 150 хил. лева пък са предвидени за подобряване материалната база на детските градини за текущи ремонти и подмяна на отоплителни инсталации.

В инвестиционната програма за следващата година са заложени също така и 185 хил.лв. за транспортна техника – сметосъбиращи машини и машина за полагане на пътна маркировка. Както вече е ясно, от август месец идната година, Общината поема сметосъбирането и извозването, както и допълнителни дейности, за които досега ползваше външни услуги.Предвидени са средства за доизграждане на видеонаблюдението в града, за монтаж на бариера с пропусквателен режим на автогарата за изработката на Общ устройствен план и други.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien