Пуснаха под „парична гаранция“ горския от Дупница набил постоянен бракониер

Тричленен състав на Окръжен съд – Кюстендил отмени определението на РС – Дупница и измени взетата по отношение на Красимир Сулев мярка за неотклонение „Задържане под стража”, като постанови мярка „Парична гаранция“, в размер на 3 000 лв. Той е привлечен като обвиняем за хулиганство и за причиняване на лека телесна повреда, от длъжностно лице- горски стражар по повод на изпълнение на службата му.
Инцидентът е от 06.01.2021 г., на ул. „Венелин“ в Дупница. В края на 2020 г., пострадалият е бил санкциониран от обвиняемия за нарушение на Закона за горите, като автомобилът, с който е прекарвал незаконно добит дървен материал е бил конфискуван и оставен в двора на ТП „ДГС Дупница“. Битият е известен с постоянните си бракониерски набези.
От данните по делото не може да се извлече обосновано предположение за съществуваща опасност обвиняемият да се укрие или да извърши престъпление. Красимир Сулев е неосъждан, има регистриран постоянен адрес и създадена обвързаност със семейството, както и трудова заетост. Установено е, че е ангажиран и с треньорска дейност на деца, пише още в мотивите на съда.
Определението на Окръжен съд – Кюстендил, с което по отношение на Красимир С. е взета мярка за неотклонение „Парична гаранция“ е окончателно.

Print Friendly

1 Коментар на Пуснаха под „парична гаранция“ горския от Дупница набил постоянен бракониер

  1. Дупничанин // 20.01.2021 в 23:38 // Отговор

    Един човек,който си върши работата трябва да бъде награден,а не санкциониран !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien