4 детски площадки ще строят в Дупница от пролетта

Изграждането на 4 нови детски площадки ще започне през следващата година в Дупница. Най-сериозни дейности се предвиждат на ул. “Отовица”, информират от пресцентъра. В началото на 2011 година там стартира изграждането на детска площадка и възстановяване на зелените части за отдих, но след демонтажа на остарелите катерушки и разкопаване на градинката, дейностите приключиха, припомнят от кметството. Жители на квартала бяха внесли подписка до Атанас Янев за облагородяване на района, но намеренията не се осъществиха тогава.

chimevОт Община Дупница планираха изграждането изцяло на въпросния терен да започне през миналия месец, но климатичните условия не позволиха. “Имат основание хората в квартала да недоволстват, че преди години е започнато, но не е направено. И ги разбирам напълно. Там е голям и населен район, а няма обособен такъв кът за отдих и особено за деца”, обясни кметът на Община Дупница инж. Методи Чимев. Детската площадка със съоръженията ще се разполага върху 75 кв.м и зелени площи с места за отдих около 120 кв.м.

На още три места в Дупница ще бъдат изградени тески кътове. В кв. “Южен”, на пресечката на улиците “Св.Георги” и “Генерал Вазов” и при новия хлебозавод, за който в момента се прави проект. От строителния отдел днес бяха на оглед и на занемарената от години спортна площадка в кв. Ценеви. За нея се предвижда цялостно възстановяване – асфалтиране, изграждане на мрежа, поставяне на футболни врати и други.

Общата стойност на всички заложени пет проекта е около 140 000 лева.

zadupnitsa.com

Print Friendly

2 Коментари на 4 детски площадки ще строят в Дупница от пролетта

  1. абе хора вие знаете ли че съществува и ул.Прогона и тук ЖИВЕЯТ деца и то много деца и те няма къде да играят.

  2. Дупничанин // 11.12.2014 в 15:52 // Отговор

    Триъгълната градинка на ул. Родопи зад блоковете така и не разбрахме в нея ще я монтират ли детски съоръжения?
    някой може ли да ми отговори?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien