Председателят на ОбС-Сапарева баня в списъка на „забравилите“

Председателя на Общинския съвет в Сапарева баня Петър Чучуганов влезе в списъка на "забравилите". Името му лъсна сред 152-те лица, заемащи висши държавни и други длъжности. Чучуганов, който в курортния град бе избран за местния парламент от листата на Единна Народна Партия не е декларирал придобиването на дялове в новоучреденото дружество "Мартина Турс" ЕООД, Сапарева баня.

Сред "забраванковците" личат имената на кмета на Благоевград Атанас Камбитов, заместник областния управител на Кюстендилка област Любомир Васев, депутати, прокурори и други политици.

Сметната палата публикува заключенията за несъответствие, които са констатирани при проверката на декларациите, подадени в публичния регистър през 2013 г. от лицата, заемащи висши държавни длъжности по Закона за публичност на имуществото на лицата, заемащи висши държавни и други длъжности.

Проверени са ежегодните декларации, подадени през 2013 г., както и встъпителните и финалните декларации, подадени до 1 декември 2013 г. Сметната палата публикува констатираните несъответствия в два отделни списъка – за ежегодни декларации, и за встъпителни и финални декларации. Несъответствия са констатирани в 84 ежегодни декларации и в 68 встъпителни и финални декларации, или общо в 152 декларации на лица, заемащи висши държавни длъжности.

Съгласно закона списъците с имената на лицата, за които проверката е приключила със заключения за несъответствие, се изпращат на изпълнителния директор на НАП за предприемане на действия.

Всяка година задължените по закона лица подават ежегодни декларации за придобитото имущество, получените доходи, дадените обезпечения и направените разходи през предходната календарна година в срок до 30 април на текущата година. Встъпителните и финалните декларации лицата са задължени да подават съответно до 1 месец от встъпването им в длъжност или от освобождаването им от длъжност. При промяна на заеманата длъжност лице, което остава задължено по закона, не подава встъпителна и финална декларация.
Съгласно закона Сметната палата извършва проверка по документи за достоверността на декларираните факти в декларациите, като ги съпоставя с данни, подлежащи на вписване, обявяване или удостоверяване пред държавните и общинските органи, органите на съдебната власт и други институции.

zadupnitsa.com

Снимка: дарик

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien