ПРЕДИ МИНУТИ! Жена е тежко пострадала над Скакавица, започна акция

Жена е тежко пострадала в района над хижа Скакавица преди минути. Подаден е вече сигнал към Планинска спасителна служба-Дупница. Информацията към момента е за тежко счупване на крака и наранявания. Районът е труднодостъпен и ще се наложи пострадалата да бъде транспортирана до Паничище на ръце, ако не е по-сериозно положението. Към мястото вече пътуват четирима спасители от дупнишкия отряд – Кирил Чолаков, Божидар Джокин, Емил Павлов и Борислав Ранков.

Само в рамките на 24 часа, това е втора акция на дупнишкия отряд, който за последните 2 месеца е с рекордните 19 акции по оказване на помощ. Вчера следобед, 60-годишна южнокорейка счупи лошо глезен на Седемте езера. "Коста на жената бе разкъсала кожата и бе излязла навън. Гледката бе ужасяваща, а болката и виковете на жената стресиращи. Подадохме сигнал и след по-малко от 2 часа, петима спасители пристигнаха. Жената беше с маратонки, което еенедопустимо за планински условия и явно слизайки към Бъбрека е счупила крака", разказа пред zadupnitsa.com Васил Пелитов, който станал случаен свидетел на падането на корейската туристка.

Спасителите Божидар Джокин , Стойчо Джиков, Златомир Огнянов, Борислав Ранков и Калин Зарев са я носили на ръце до горна станция на лифта, след което е свалена до първа станция, където е поета от екип на Спешна помощ. След преглед в дупнишка болница е транспортирана по спешност в Пирогов.

Заради липсата на база в района на Седемте езера, дупнишките планински спасители, които са доброволци са принудени всеки път да тръгват от Дупница и губят ценно време по оказване на помощ на пострадалите.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien