ПОТРЕСАВАЩО! Директори на училища в Дупница пестят от закуските на децата

Изключително скандални и дори притеснителни информации бяха изнесени днес на сесията на местния парламент, когато се гледаше отчетът на "Ученическо хранене". Дружеството е на загуба от 18 000 лева, но предвид социалната дейност, това бе напълно очаквано.

Съветници изразиха недоумението си, че директори на учебни заведения са правили икономия от буквално 5-12 стотинки от храната на всяко дете. Държавата осигурява 50 стотинки за купон, но някои от директорите отказвали на тази изключително ниска сума да купуват закуските за децата, а настоявали за 45 и дори 38 стотинки. Разликата до 50 стотинки пък остава в сметката на училищата, но за какво се разходват могат да отговорят сам ите те. Така и не бяха обаче посочени тези директори, които лишават децата от по-добро и качествено изхранване. Посочено бе, че има все пак училища, които с решения на настоятелствата си, са приели практиката тези купони за храна да бъдат по-високи, с което качеството и количеството на храненето е в пъти по-добро, а доплащането е за сметка на родителите.

Изниква веднага въпросът: Здравословното и качествено изхранване на децата ли е най-важното или трупане по сметките с цел раздаване на допълнителни стимули и заплати за учителите и за други разходи, които със сигурност не са толкова важни?

Zadupnitsa.com призовава родителите да потърсят информация и евентуална отговорност от директорите по тази тема.

Print Friendly

9 Коментари на ПОТРЕСАВАЩО! Директори на училища в Дупница пестят от закуските на децата

 1. Това не е потресаващо,това е престъпно отношение на директорите.Моето дете учи в Неофит Рилски и отправям апел от тук директорката да излезе с позиция по тази информация.Искам да знам колко плащат.

 2. запозната // 17.04.2015 в 18:30 // Отговор

  В Неофит Рилски Бистра Стойкова плаща по 45 стотинки. Вместо да иска по още 5 лв на месец от родител, ако толкова няма или от собствения бюджет за по качествена храна на децата, тя КРАДЕ реално от здравето на децата. Защо? За да има 14, Да, 14 заплата за нея и учителите. Срам. Покъртително

  • не

   • Не е ли по-покъртително, че каквато и да е закуска или плод получена от вашето дете да се изхвърля всеки ден в коша?! Много е грозно да бъркате в чужди портфейли и да правите чужди сметки!

 3. И кои са чуждите портфейли. Че получавате, а не давате, а и навсичкото отгоре изкарвате. Айде по -сериозно.

 4. Богомил Василев // 17.04.2015 в 22:13 // Отговор

  Как не ви е срам да говорите за хора,които не познавате!Уча от 5 години в ОУ Неофит Рилски и казвам пред всички ,че директорката на това училище е най-всеотдайния директор!Преди всичко е страхотен педагог и много загрижена за учениците!Дават ни закуски и училищен плод,дават ни знания и нещо,което няма цена-разбиране и обич!Педагогзите в това училище са на много високо ниво ,както и директорката!Не го казвам само защото уча там.Не умея да лъжа!Възмутен съм,че некомпетентни хора коментират учреждения и личности,които не познават!

 5. Сашка Василева // 17.04.2015 в 22:27 // Отговор

  И моето дете учи в Неофит Рилски.Горния коментар е негов.Дойде при мен почти разплакан от несправедливите коментари и после написа отговора си.РЕШИХ И АЗ ДА КАЖА КАКВО МИСЛЯ.Детето ми ОБОЖАВА своите учители!От първия ден,в който учи там.Като родител НИКОГА няма да забравя колко много дадоха за развитието на детето ми ВСИЧКИ-и директорката,и учителите!Благодаря им и им желая здраве и сили да учат децата ни.А за родителите,които ги нападат неоснователно да не се притесняват-колкото по-малка е рибата,толкова по-голяма уста отваря.Все пак учителската професия понякога е неблагодарна,но има деца и родители,които НИКОГА НЯМА ДА ЗАБРАВЯТ ДОБРИНИТЕ ВИ!

  • Никой не говори за любов тук. Става въпрос за пари, а тези пари са спестени от закуските на децата. Съответно отиват някъде и хората искат да знаят къде.

   • родител на дете // 18.04.2015 в 10:40 // Отговор

    Подкрепям това мнение. Имаме много свестни учители, но тук говорим за друго, така че недейте изкривява темата. Въпросът е пестят ли, респективно крадат ли от храната на децата директорите и кои са те. Регионалния инспекторат къде е

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien