„Подписка“ за сина на Каплата, обвинен за увреждане колата на Янек Миланов

Мярка за неотклонение „Подписка”, по отношение на 20-годишния Н. Капланов, определи РС – Дупница. Той е привлечен от прокуратурата, като обвиняем за умишлено повреждане на чужда движима вещ- лек автомобил „Пежо 208”, собственост на Янек Миланов, чрез надраскване с остър предмет на калниците, вратите, брони, предния капак и багажника, и срязана задна дясна гума. Прокуратурата посочва, че деянието е извършено на 07.05.2020 г. Общият размер на щетата е 1 150 лв. Представителят на държавното обвинение поиска най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”, а адвокатът на обвиняемия пледира да не бъде налагана никаква мярка за неотклонение.
Не са налице предпоставките на чл. 63, ал.1 от НПК за вземане на най- тежката мярка за неотклонение „Задържане под стража”. По отношение на обоснованото предположение, че Н. К. е извършител на посоченото деяние, има само индиkaция за това. Обвиняемият е неосъждан, студент е и работи. Няма данни за реална опасност той да се укрие или извърши престъпление, се казва в мотивите на съдия Ели Скоклева. Още повече, че става дума за престъпление, извършено през месец май, като разследването по него е било спирано и в последствие отново възобновено. По смисъла на Наказателния кодекс, това престъпление не е тежко.
Определението на РС – Дупница, с което по отношение на Н. Капланов е взета мярка за неотклонение „Подписка”, подлежи на обжалване и/или протест пред Окръжен съд – Кюстендил в 3- дневен срок.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien