Ул.“Димчо Дебелянов“, наричана „Стоте язовира“ заприлича на…улица, полагат асфалт в „Градска градина“ (СНИМКИ)

Полагането на първи слой асфалт в „Градска градина“ по улиците „Криволак“ и едната част на ул.“Плиска“ приключи днес, информират от пресцентъра на Общината. В рамките на дни е планирано и полагането на втория-износващ слой, след което преминаването на МПС-та по тях ще бъде позволено. Дейностите продължават с подготовка за асфалтиране на останалата част от „Плиска“, както и улица „Здравец“. Към момента преминаването на автомобили през Градска градина се извършва в двете посоки по ул. „Здравец“. Освен цялостно преасфалтиране, изграждат се и тротоари.
В напреднала фаза са и ремонтите по ул. „Димчо Дебелянов“, която никога досега не бе ремонтирана и бе черен път. Известната в града като „Стоте язовира“ улица, освен подпорна стена заради свлачище, се изграждат тротоари и предстои да бъде асфалтирана. „Времето позволява да се работи без проблеми и се надявам, че ще ни позволи да приключим с „Димчо Дебелянов“ в следващите седмици. Не е никак малко работа, защото на практика се изгражда улица, която досега е била по-скоро коларски път, но вече се вижда резултатът. Факт е, че десетки семейства в годините са газили във вода и кал, но това е на път да остане в миналото“, коментира зам.кметът Крум Милев след редовния обход на ремонтите.
„Вижда се краят и с подмяната на водопровода по ул. „Трети гвардейски полк“, където се работи усърдно. Получих уверение, че до края на другата седмица ще приключат с подмяната на водопровода по нея. Подменен е вече водопровода по ул. „Илинден“, след което се продължава по ул. „Баба Ната“, „Даскал Христо Тодоров“, „Елин Пелин“ и „Мир“. Надявам се, че ще успеят да свършат и по-рано от предвиденото с подмяната на водопровода, защото това е свързани със спиране на водата не само в района и създава дискомфорт. Освен смяна на подземната инфраструктура, веднага след това се започва и надземната – нови тротоари и асфалтиране на всички тези улици“, заключи Милев.

Print Friendly

2 Коментари на Ул.“Димчо Дебелянов“, наричана „Стоте язовира“ заприлича на…улица, полагат асфалт в „Градска градина“ (СНИМКИ)

  1. Защо Дупница е толкова мръсен град?Защо не се метът и мият улиците?Защо „управниците“не се разходят да видят колко шума е по улиците? Защо не се почистват и изрязват стари и сухи клони по дърветата? И още колко пъти ЗАЩО ?

  2. Иванов ти въобще в този град ли живееш или някъде на Луната и само пишеш ей така.Разходи се по улиците да видиш че се чисти и събира и постоянно се крои ама ей така ветър на устата да си прави.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien