По пощ@т@! Министър М., да ти пикая на здравната реформа! Спри гаврата с Дупница

Да попаднеш на място, за което идея нямаш какво да правиш, освен да унищожаваш. Това е най-точното определение за министърчето на здравеопазването ни. И тъй като не бих искал да мърся казаното с използването на името на това здравно екземплярче, ще го използвам само като М. Та това екземплярче досега се прояви единствено със скандали и безобразни решения, които са на път да досъсипят и без това съсипаната ни здравна система. Няма да напомням за ваксините за децата или за пръстовите отпечатъци и т.н., които ще останат като визитна картичка на М. Особено гаврата му с Дупница и свиването на легловата база с една трета в общинската болница, където от 180 са вече 120, а частната от 160 е вече на 96 легла, което процентно прави градът сред най-ощетените у нас. Министърчето едва ли знае, че общинската болница обгрижва няколко общини освен Дупница, а именно Бобов дол, Сапарева баня, Бобошево и другите съседни и че общо в тези общини живеят над 60 хиляди жители. Дреме му на здравния министър, важното е да прави реформи, да пести средства, а хората кучета ги яли. Само че, икономия точно от това не се прави с такива драстични мерки. Всички знаят начините за точене на Здравната каса, но там не пипа ведомството ни, защото явно ще понастъпи някой неприятно. А така – прас, прас и айде.

Забравих ли да спомена, че успоредно с това в Кюстендил са "праснати" с цели… 20-ина легла, при това за по-малък брой население. Срещу 124 за Дупница. Така че, вече всеки трети от Дупница да си умира където намери. А Кюстендил отдавна e със затихващи функции и само администрацията на областен център ги държи живи. За разлика от Дупница.

Намаляване на броя легла трябва да има и той е резонен и напълно в реда на нещата. Но когато е направено като хората. Защото този здравен екземпляр буквално майката разката на децата в тези общини, които цитирах по-горе, и които са обгрижвани от Общинската болница. И една официална статистика само да вметна. От Дупница няма изпратено нито едно дете в кюстендилската болница, докато потокът от там към Дупница е много голям. И не е тайна причината – в здравните среди отлично се знае, че в цяла Югозападна България, най-добрите специалисти събрани на едно място са именно в детско отделение на общинската болница. Уникални специалисти и невероятни професионалисти. И понеже е така, екземплярчето М. сви на половина детско отделение. Най-нормалното бе да свиеш част от другите, а детско дори да го разшириш. Ама откъде ти толкова акъл в амебен екземпляр.

Та ей такива екземпляри си играят със здравето на хората. И децата ни. На екземплярчето М. му отива най-добре да се покаже по телевизиите, да каже едно: "Извинете ме, и аз не ставам за нищо" и после да хвърли оставката. Ама то от човек без морал какво да очакваш.

Та затова ти го казвам: Министър М. да ти пикая на реформата! Спри гаврата с Дупница!

Мнението е изпратено от наш читател, подписал го със Здравко НЕОСИГУРЕНОВ

Print Friendly

5 Коментари на По пощ@т@! Министър М., да ти пикая на здравната реформа! Спри гаврата с Дупница

  1. То е ясно че искат да ни унищожат като град за сметка на това село Кюстендил. Защото ни завидяха че се развиваме а те загиват. И ще допълня още нещо като статистика. В Лефтеровата болница се раждат повече бебета от Благоевград отколкото в Благоевград заради доктор Динов най-вече. От цяла Югозападна България идват да раждат тук. В лекарите в детското на общинската болница само мога да им сваля шапка. Перфектни специалисти и човеци с главно Ч.

  2. Така е и така ще бъде докото ни управляват пошлушковци и ибрикчии. Сега остава и ВиК-Дупница да премине към Кюстендил. И вече може не само да пикаем, но и други работи.Досега бяхме със затихващи функции, а от сега нататък няма да има и функции.

  3. Анонимен // 09.06.2016 в 7:52 // Отговор

    вдигнете се на бунт това е и аз бих участвал но за съжаление не съм в бългатия

    • Това твоето е като "В механата", ако си го чел. И аз бих бил ама не съм. Ми защо избяга и не остана да се бориш срещу неправди а

  4. Анонимен // 09.06.2016 в 9:47 // Отговор

    Барикади!!!

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien