Удължиха срока за възрастни, които да ползват безплатния център в Дупница

Приемът на документи за лицата, които желаят да бъдат включени в проекта за ползване на социалната услуга „Дневен център за възрастни хора с увреждания – шанс за активно включване” в Дупница се удължава до 21-и юли, информират от пресцентъра на администрацията.
Причината е в малкия брой подадени заявления от желаещи да се възползват от напълно безплатните услуги, които са за капацитет от 30 човека.
Както е известно, Община Дупница успя да спечели този социален проект, който осигурява целодневно и почасово обгрижване на въпросните лица. В центъра, ползвателите ще могат да се възползват от психологическо консултиране, рехабилитация, медицинско обслужване, арт-терапия, трудо-терапия.
Подаването на документите става в стая 38 на общинска администрация.
"Мнозина са останали с впечатление, че това е услуга за социални асистенти. Няма такова нещо. Идеята на дневния център е съвсем различна. Не са малко семействата, които денонощно са до свой близък и нямат възможност поради тази причина да работят нормално. Дневният център е именно с тази идея или образно казано – докарвате своя близък в центъра, отивате на работа, и след края на работния ден го прибирате у дома. Разбира се, услугата може да не се ползва през целия ден, а и само за няколко часа, въпрос на предпочитания", коментира главен специалист "Социални дейности" Нина Александрова.
Телефон за повече информация: 0701/5-92-39 – Людмила Спасевчева

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien