Отговорът за Крим : САЩ блокират продажбата на руски газ в Европа и замразяват капитали

 

САЩ имат намерение в понеделник, 17 март да въведат жестоки санкции по отношение на Русия. Това съобщава "Обозревател", позовавайки се на руски дипломатически източник.

По информация на източника списакът на санкциите ще е следният: пълно замразяване на капитали, инвестиции, рейтинги и кредити, блокиране продажбата на природен газ за Европа (разполагане на LNG-терминали, които да позволяват приемането на американски втечнен газ). На населението, бизнеса, чиновниците максимално се ограничава, или напълно се забранява влизането в САЩ. Освен това ще бъдат предприети мерки относно собствеността и капиталите с руски произход в САЩ. Ще бъде установен произходът на парите, с които е закупена собствеността, ще бъдат замразени всички проблемни сметки, засега за 6-12 месеца (мярката вече е приложена по отношение на съратниците на Янукович, от утре тя ще важи и за руски бизнесмени). Ще бъдат разследвани всички гръмки покупки на руските олигарси, като пример са посочени спортните клубове на Прохоров и Абрамович. Ключово се явява това, че всичките санкции ще бъдат приложени в съответствие с Патриотичния акт от 2001 година, който бе приет след атентатите от 11 септември. Основният принцип в Акта е арестувай сега, питай по-късно. Междувременно лидерите на Крим поздравиха населението на полуострова в резултатите от референдума. Премиерът на Автономна република Крим Сергей Аксьонов и председателят на Върховния съвет на Крим Владимир Константинов поздравиха участниците в празничния концерт, провеждащ се в Симферопол, посветен на референдума относно статута на Крим, за взетото решение за включване в състава на Русия, предаде РИА Новости.

„Вече всичко е очевидно- ние го направихме, ние победихме! Именно ние, кримчани, за тези две седмици преобърнахме света нагоре с краката и казахме, че именно ние се връщаме у дома, в Русия”, заяви Константинов. „Скъпи приятели, приветствам ви с този знаменателен ден и ви поздравявам! Ние си отиваме вкъщи! Крим –в Русия! Ура, приятели! Никой няма да ни отнеме тази победа!”, добави Аксьонов.

След неговите думи прозвуча химна на Русия и избухнаха фойерверки. /БЛИЦ

Още по темата : Крим празнува ……

Снимка: REUTERS

Print Friendly

1 Коментар на Отговорът за Крим : САЩ блокират продажбата на руски газ в Европа и замразяват капитали

  1. Как така 13-те % кримски татари „гласуваха ЗА” присъединяване към Русия (към Сибир), или как 60 % кримски руснаци заработиха 97 %-ов „Путинов вот” ?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien