От „Нивел строй“ обясниха как стоят нещата със снегопочистването в Дупница

От снегопочистващата в Дупница фирма „Нивел строй“ са предложили на Общинското ръководство на града да третират пътните настилки, от тук насетне само със сол, което ще бъде далеч по-ефективно от практиката през последната една седмица само да се опесъчава. От фирмата коментираха, че могат да третират пътната настилка и със специални химикали, както се прави във всички големи градове и по магистралите, но това е скъпо и трябва да се предвижда от всяка една община предварително в Бюджета за зимно подържане на пътищата.“Явно заложените средства в Бюджета на Общината са по-малко от предни години и те не стигат за качествено обработване на улиците“, коментират специалисти. “Имаме нужният ресурс да почистим това което е залегнало в договора ни, разполага ме със 7-специализирани снегорина. Договора предвижда да се погрижим за 78 км улици в Дупница и 85 км в 16-те села от общината. Съобразяваме се с предварително съгласуван с Общината оперативен план за снегопочистване. Този план включва снегопочистването и обработването на определени главни улици, детски и социални заведения“, коментираха от „Нивел строй“ пред zadupnitsa.com. От фирмата са наясно, че недоволството на гражданите идва от необработени второстепенни улици, но те не са предвидени в договора. „Ако само снегорините минат и се хвърли само пясък при тези студове и падналият по-голям сняг не може да бъде перфектно. Затова предложихме да се третира със сол, за химикали е скъпо, ако при тези метереологични условия на 27 и 28 декември се обработваше с химикали щеще да струва колкото половината отделени за дейността средства. Сега след като се разбрахме с общинското ръководство, вече може по-спокойно да се чака следващия снеговалеж.“, допълниха още от фирмата. Припомняме, че  общата стойност на поръчката, обособена в две позиции, е 120 хиляди лева. Едната е за градската улична мрежа за 78,2 км на стойност  70 000 лева, а по втора позиция – извънградска улична мрежа, е за 85 км при  стойност 50 хил. лв. На 5 януари 2015 година кметът Методи Чимев се закани да прекрати договора. Той  постави изискване  към "Нивел строй", да се справят със ситуацията.

 

 

Print Friendly

6 Коментари на От „Нивел строй“ обясниха как стоят нещата със снегопочистването в Дупница

 1. Хаха..има договор за почистване на улиците от снега..след като не го правите яки глоби.Какви са тези детски оправдания.Като сте подписвали да ни би да сте мислили че в Дупница сняг не вали.

 2. Не се опрдавайте, а работете.Поне нещо да посвършите,че с Данчо Телевизията ич нема да прокопсате

 3. „От фирмата са наясно, че недоволството на гражданите идва от необработени второстепенни улици, но те не са предвидени в договора“

  БОЖЕ с коя ръка да се прекръстя????????
  какви са тея безумни неща?

  „Този план включва снегопочистването и обработването на определени главни улици, детски и социални заведения“, коментираха от „Нивел строй“

  Къдееее бе господа?
  къде пред коя детска градина или училище сте изчистили?

  Усрахте сеееееее максимално с тоя сняг!
  Града е в безобразно състояние!
  Не разбрах колко пари ще бъде санкционирана фирмата?
  някой знае ли?

 4. 7 снегорина? и 3 главни улици в град Дупница?
  и пак не можахте да почистите?
  защо?

 5. мастиката // 08.01.2015 в 21:35 // Отговор

  ония с побелялата коса да вземе един път поне да си свърши работата……..за 4 години успя ли да разбере кой е кмет?и стига с оправдания снега ми виновен,почистващата фирма,темературите.това ти е работата да решаваш проблемите на града ни.не да се оправдаваш,като селска мома.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien