Осигурени са пари и за канализация в жк.Бистрица“, обяви Ив.Константинов. Ето какво още каза…

"Правителството се обърна с лице към социалните проблеми на хората и повишаване на доходите им. Един пример за това е програмата "Родители в заетост", с която всъщност изпълнихме още един от поетите предизборни ангажименти и се отвори възможност за всички родители, чиито деца не са приети в детски ясли и градини и са на възраст до 5 г., да могат да наемат детегледачки", заяви по време на пресконференция в Дупница народният представител от ГЕРБ Ивайло Константинов. По тази тема той обясни още, че така родителите ще могат да изпълняват служебните си ангажименти и да се върнат на работа. Няма ограничение за наличието на роднински връзки при наемането и така всъщност бабите и дядовците ще могат да гледат своите внуци. "Това е един сериозен позитив, защото родителите сами ще могат да изберат кой да бъде детегледач на детето им", каза Ивайло Константинов и уточни, че програмата вече тече и се приемат заявления в Бюрата по труда из цялата страна.

Във връзка с местните теми Константинов обяви, че има решение на ПУДООС за финансиране на един от трите етапа от канализацията на ж.к. "Бистрица" в Дупница. Парите за тази дейност отново са безвъзмездни за ремонти в община Дупница. "Имаме уверенията, че ще бъдат дофинансирани другите два етапа от канализацията на ж.к."Бистрица". Имаме отпуснат ресурс за водопровода там и за подмяна на канализацията и водопровода под всички улици, по които ще бъде реализирано асфалтиране по "Интегриран градски транспорт", посочи още Ивайло Константинов. Това означава, че срокът за реализация на проекта ще бъде удължен с няколко месеца.

Депутатът от ГЕРБ подчерта, че се работим изключително активно по отношение на депото и за намирането на партньорска община, където да бъде депониран отпадъкът. Депутатът коментира още, че е провел няколко срещи с министър Красен Кралев за осигуряване на финансов ресурс за цялостната реконструкция на градския стадион в Дупница, но на този етап няма как да бъде осигурено.

"Направихме първа стъпка към намаляване на административната тежест, което обещахме по време на предизборната кампания. Предстоят още доста промени, но на този етап въведохме т.нар. "мълчаливо съгласие", законоустановените срокове и електронно правосъдие, което ще ускори процеса по отношение на правораздаването", каза още депутатът от ГЕРБ.

Константинов коментира, че друга премахната несправедливост, особено в по-малките населени места, е плащането на данъци на база промилите на данъчната оценка. "Законът цели да се въведе правилото: който замърсява – той плаща. Това означава да се плаща според броя замърсители или според количеството генериран отпадък. А там, където не може да се установи конкретна единица, ще се плаща на база брой живущи", обясни Константинов. Той даде пояснение, че по селата, където хората имат къщи, а не живеят в тях, занапред няма да плащат такъв данък. 

Относно Закона за движение по пътищата, Константинов коментира, че вече е отменена възможността за движение в аварийната лента. "Едно фундаментално решение, което обърна нещата в друга посока е, че ще бъдат санкционирани шофьори, които имат наличие на наркотични вещества в кръвта. Ефектът ще бъде и превантивен, защото дори и няколко месеца след евентуална употреба, те биха могли да бъдат подложени на контрол, който да установи наличието на такива остатъчни вещества. И те ще бъдат лишени от право да управляват МПС-та", даде яснота народният представител от ГЕРБ.

Дупница е с конкретно разписан план за действие във връзка с изграждането на ски зоната. Това съобщи също народният представител Ивайло Константинов на пресконференцията. Той е съобразен с изисквания на допустимост за европейско финансиране. Планът ще има за цел да докаже възможността за развитие на района като туристически и интересът на обществото към конкретни проекти.

„От тук нататък започваме поетапно да реализираме инвестиционни намерения на общинските терени в подножието на ски зоната. На практика ние трябва да кажем на Европа, че ще направим една писта, която няма да е самоцел, а ще донесе дивиденти и добра доходност”, изясни още Константинов. На пресконференцията стана ясно, че алтернативите на финансиране по проекта са два: чрез цялостен проект, представен на Европейската комисия, или чрез финансовите инструменти за публично-частно партньорство. „Сега голямата цел е пред общинската управа и всички нас. За тези общински земи, които са в подножието на предвидената писта, да покажем по какъв най-добър начин биха могли да бъдат усвоени, така че да спомогнат и увеличат туристическия интерес. Дали ще бъдат хотели, вили, къщи за гости и дали да се обособяват като малки парцели земите, дали ще се продават на отделни инвеститори, за да реализират свои ваканционни проекти там, е въпрос на обсъждане и срещи, но при всички случаи ски зоната ще бъде факт”, бе категоричен депутатът Ивайло Константинов.

Print Friendly

2 Коментари на Осигурени са пари и за канализация в жк.Бистрица“, обяви Ив.Константинов. Ето какво още каза…

  1. Да го питам тоя, КОЛКО МЛАДИ ХОРА ВЪРНА В ДУПНИЦА?
    И как вообще ще ги върне?
    Каза, че затова основно влиза в парламента.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien