В Бобошево народният представител Ивайло Константинов се ангажира да съдейства за продължаване на програмата за лични асистенти

Народният представител от ГЕРБ Ивайло Константинов проведе изнесена приемна в община Бобошево. Голяма част от хората, посетили приемната на Константинов, поставиха казуси, свързани с общинските служби и държавните такива. Той се ангажира да съдейства, където е в правомощията му.

По време на приемната част от хората заявиха като проблем комуникацията с общинското ръководство, направено бе и оплакване от представители на предприятие, намиращо се на територията на общината. Константинов обеща да провери сигналите и, ако е необходимо, да вземе отношение.

"Всички срещи бяха със съвсем конкретни казуси, по които трябва да се работи. Хубаво е, че вече се работи и по водопровода в с. Усойка, благодарение на съдействието на колегата Кирил Калфин. Така че, се надявам, скоро време да има повече теми, които да бъдат отхвърлени", коментира Константинов.

DSC00697Един от най-сериозните проблеми, поставен пред народния представител от ГЕРБ, бе във връзка с приключилата програма за лични асистенти и домашни помощници по проект "Независим живот", приключил на 8 септември тази година. Причината е, че общинското ръководство не е подало заявление до Агенция за социално подпомагане за осигуряване на национален ресурс, с мотива, че няма екип, който да работи по този проект. Кметът на общината Крум Маринов също се срещна с Константинов.

За търсенето на нов екип са се ангажирали общинските съветници от ГЕРБ – Бобошево, така че да не остават хората без социални асистенти. Пред заинтересованите страни Ивайло Константинов също се ангажира да съдейства, ако е необходимо.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien