ОФИЦИАЛНО! Кметът на Дупница подписа договор за изграждането на „Дневен център за възрастни хора“ в града

Кметът на Община Дупница инж.Методи Чимев сключи договор по изключително важния социален проект за изграждане на “Дневен център за възрастни хора с увреждания”, информират от пресцентъра на администрацията. Финансирането е по Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси“. Общата стойност на финансирането е 376 335 лева, която ще получи Общината за реализация на дейностите. Предоставяните услуги по проекта пък ще бъдат за 18 месеца.
Както вече сме информирали, капацитетът на центъра ще бъде за 30 човека, а самите услуги напълно безплатни и ще осигурят заетост и на 12 човека персонал в центъра.
„Предстои да се извърши цялостен ремонт на центъра, който ще бъде на 4-ия етаж в старата поликлиника. Ще бъдат обособени няколко помещения. Вече работим по подготовката за ремонта и обзавеждането на центъра, а на следващ етап ще бъде обявен и подбор на персонал. Важното е, че с този център ще дадем възможност на семейства, които са ангажирани в момента с гледането на възрастни хора с увреждания да си намерят работа през деня, а не да стоят безработни у дома“, коментира зам.кметът на Община Дупница Красимир Георгиев.
Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien