ОФИЦИАЛНО! Дадоха старт на „Интегриран градски транспорт“ в Дупница

Най-важният и мащабен европейски проект за Дупница от днес стартира официално. Кметът на Дупница инж.Методи Чимев направи символичната първа копка в района на социалните жилища, където е началото на проекта. "3 години ходене по мъките с този проект, но ето, че вече дойде времето да го стартираме. То не бяха съдебни битки, то не бяха прътове в колелата, за да не тръгне, но накрая се преборихме. Използвам възможността да се извиня от името на всички на живеещите тук в този квартал, че 3 години бяха принудени да газят в тази лоша инфраструктура. Макар да нямаме вина за това, ние се извиняваме. По-важното е, че намерихме начин да изградим надземната инфраструктура тук, така че през пролетта, това което виждате сега няма да го има. Освен нови улици по цялото протежение на града и нови тротоари, знаете че ще има и нови автобуси. Огромен проект, чийто резултат е важен за всички", заяви зам.кметът по европроектите Красимир Георгиев.

"Казвал съм го, казвам го и сега. Това е най-мащабният и най-важен проект за нас. Не за друго, а защото решава проблемът с над 7 километра улици, част от които като "Велико Търново", като "Бригадирска" бяха по-лоши и от след бомбардировки. А да не говоря за хората тук, в социалните жилища, които буквално 3 години бяха принудени да живеят при тежки условия на инфраструктурата. Е, това е. Започваме, и връщане назад няма", категоричен бе инж.Чимев който счупи шампанското в багера за късмет и кадем.

Отец Георги Паликарски пък отслужи водосвет за късмет и успех в начинанието.

IMG_4188 IMG_4189 IMG_4190 IMG_4192 IMG_4201 IMG_4203 IMG_4206 IMG_4207 IMG_4209 IMG_4210 IMG_4213 IMG_4218

Print Friendly

2 Коментари на ОФИЦИАЛНО! Дадоха старт на „Интегриран градски транспорт“ в Дупница

  1. Koga shte doide red i na romskite kvartali

  2. Ще дойде ред на циганските махали, когато си узаконите имомите, когато започнете да си плащате сметките и когато сами се интегрирате в обществото.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien