На вниманието на горско стопанство –Дупница : за незаконна сеч в бобвдолско алармират граждани

Незаконна сеч се осъществява в горски масиви, на територията на община Бобов дол. За това алармират жители на миньорската община. Според тях проблема е от години и трябва да бъдат предприети сериозни мерки. Горският фонд в региона е държавен и частен, като Общината няма възстановени свои гори. За контрола отговаря Държавно горско стопанство-Дупница. Сигналите са за забелязана сеч в местността „Клисурата“, в землището на село Паничарево в близост до паметника „Пламък“, а също така и в землището на Горна Козница. Според хората важно е да се установи периодът, в който е извършена незаконната сеч. Местни жители са на мнение, че има действащи бракониерски схеми и искат те да бъдат прекратени, тъй като има изсечени и дървета от възстановени на физически лица, гори. Подобни сигнали има и за село Мламолово, където е забелязана сеч в местността „Асаро“. Горите в бобовдолско са предимно широколистни и дървения материал се използва основно за огрев.

Print Friendly

6 Коментари на На вниманието на горско стопанство –Дупница : за незаконна сеч в бобвдолско алармират граждани

 1. на вниманието на ИЦЕ горскио он да каже

 2. Елена Иванова // 11.07.2014 в 20:02 // Отговор

  Да се надяваме,че Горско стопанство Дупница,ще си свърши работата на време и няма да се наложи някои хора да си скубят косите пост фактум,както се получи след пороите във Варненския квартал Аспарухово!

 3. Потърпевщ // 11.07.2014 в 20:07 // Отговор

  А тоя ненаситник,горскио,не се наяде,зима пари от ората за да сечат а он да си пуни гушата

 4. Г-н Диманков,въпросът ми е към вас,какво чакате и не си изпълните вменените ви задължения и не озъбтите този самозабравил се ГОРСКИ ИЦЕ, както го наричат тук хората,който си я има гората за бащиния,или да не допуснем ,че и ваша милост е в схемата,какво ще кажете…Чакаме реакция г-н Диманков!!!!

 5. Много хора му кусаме попарата на Христо Георгиев,но у него е и лебо и ножо он ако разреши сечеме,ако не даде нема,ама нищо не дава ако не му бутнеш а и ние даваме на него оти па по70 80лева как да ги намериме законите дръва къде се продават

 6. дедо Гоше // 14.07.2014 в 15:46 // Отговор

  Аре бе до кога че го търпат тоя горски Ице Христов колко хора пропищеа от него и нищо,ама май некой го крепи оти май и на него бута пачки.Горското що чека не знам.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien