Обявеният за наркобос Н. Клисарски-Коко: Ако в Дупница се намери човек да каже, че съм му продал дрога, оставам в затвора по собствено желание

Дупнишкият наркобос Николай Клисарски-Коко от няколко дни е под домашен арест. 15 месеца Клисарски търка нара в предварителния арест на Бобовдолския затвор, след като във вилата му в дупнишкото село Самораново бе открита лаборатория за производство на наркотични вещества. В момента той живее в къщата на родителите си на ул. "Кирил и Методий" в Дупница. Репортер на "Струма" посети в дома му Коко Клисарски. В разговора той разкри подробности около акцията на 18 май 2012 година и къде е бил, докато го издирваха в България и в чужбина.

Ако един човек в Дупница се намери да каже, че съм му продал дрога, оставам в затвора по собствено желание, с тези думи ни посрещна в дома на родителите си Коко Клисарски. Бившият шеф на РУП – Дупница Борислав Динев направи услуга на човек, който е на високо ниво и който в момента се е отказал от амбициите си срещу мен. Всичко стана по нареждане на този човек. В момента няма да кажа името му, но и това ще стане, след като приключи делото, което в момента тече срещу мен. 


На 18 май 2012 година беше извършен обиск във вилата ми над село Самораново, община Дупница. Преди да бъде извършен обискът, във всички областни дирекции на полицията в България беше получено писмо да се проведат разговори с криминалния контингент, защото предстоял доклад на Европейската комисия за организираната престъпност в България. Сградата не се заключваше и всеки можеше да влиза необезпокояван. Имаше сложени лепенки на охранителна фирма, но СОТ-ът не работеше. По време на обиска във вилата е бил Костадин Иванов-Закърнелио от Дупница, който е лежал в затвора за множество кражби, и Борислав Динев го принуждава да свидетелства срещу мен като защитен свидетел. По-късно като такъв се яви и Георги Попов, в двора на чиято къща в с. Дяково година преди това полицаи откриха 10 кг кокаин. Георги Попов е признал пред свои съкилийници в Бобовдолския затвор, че през 2007 година е подписал декларация да работи за ГДБОП. Държавата се занимава с организиране на престъпността, а не съществува организирана престъпност. Висш чиновник взима 1500 лева заплата, а носи за 5000 лева костюм. Естествено е, че трябва да набави парите отнякъде. Всички наркоканали минават през държавата и това се знае от високопоставени лица, каза Коко Клисарски. 


Пътувах за Сандански, когато ми се обадиха от полицията да проведем разговор във връзка с писмото, което са получили от Цветан Цветанов. Аз им казах, че в момента пътувам и като се върна следобед в Дупница, ще отида в полицията на разговор. Един час след това сестра ми Бойка ми се обади по телефона и ме нахока, че в семейната вила над село Самораново полицаите са открили субстанции за производство на наркотици, колби и туби. Съпругата ми някога работеше в бившия Химико-фармацевтичен комбинат в Дупница и оттам е донасяла колби и други лабораторни предмети. На тавана на вилата имаше пластмасови туби, оставени непокътнати. Тогава се твърдеше, че са намерени субстанции, с които може да се приготвят наркотици. 10 дни след като бяха изследвани от Института по криминалистика и криминология, се оказа, че откритите вещества са негодни за ползване. След това се правеха експертизи в Благоевград и Кюстендил. По всякакъв начин се търсеше възможност да бъда осъден. След като разбрах, че са направили обиск във вилата, помислих, че това е някаква постановка на Борислав Динев, и отидох в Гърция. Там живях 2 месеца в курорта Паралия Катерини, в хотели на приятели от Македония. След това се върнах в Дупница. Живеех в къщата на родителите ми, но много не се появявах из града. След това се качих на хижа "Ловна", където добих дърва за огрев за къщата. Живеех и в София, там често при мен идваха децата ми Калоян и Калина. Сега, когато излязох на свобода, те бяха най-развълнувани. Калина и Калоян, които живеят при майка им Милена, бяха щастливи от срещата ни, въпреки че майка им и баба им не ги пускат да се виждат с мен. Имам 28-годишна дъщеря, от която имам внуче. Тя също се зарадва, че вече съм у дома. Майката на двете ми деца Калина и Калоян – Милена, сега е в Дупница, иначе работи на корабите, плаващи по река Дунав. В момента ремонтирам тоалетната и банята на родителите си и се опитвам да подредя къщата, докато те са на почивка в Банкя. Баща ми наскоро получи инсулт. Идвала е социална работничка да се грижи за тях, но всичко е в хаос. Умея и да готвя, приготвил съм много вкусен боб, ако искаш, да те почерпя /смее се/. 


Коко Клисарски беше откровен и заяви, че е имал проблеми със сърцето още от 2002 година, но се лекувал с билки, които сам берял в планината. Той е собственик на най-старата хижа в България – "Ловна", намираща се над курорта Паничище в Рила планина. Докато той отсъствал, за хижата се грижел синът на сестра му Бойка. klisarski-2


Не гледам телевизия и не ползвам интернет, искам да запазя здравето си, сподели Клисарски.


При полицейската акция през 2008 година, когато бяха претарашени всички автокъщи в Дупница, а акцията беше срещу Пламен Галев и Ангел Христов, в дома ми бяха открити 4 кг наркотична трева. Тогава се опитаха да ме принудят да кажа пред ДАНС, че съм продал каптагон на Пламен Галев, за да може да го затворят. Лежах 2 години и половина в Бобовдолския затвор. Тогава се явиха 4 анонимни свидетели, които се оказа, че са служители на ДАНС. Няма повече да лежа в затвора заради хорски приказки и клюки. Ще се боря докрай да докажа невинността си. Надявам се на справедлив съд. 


Искам да живея спокоен живот, да се радвам на децата си и да завърша висшето си образование, заяви Коко Клисарски. Записах се да уча за юрист през 1981 година в Софийския университет и още не съм завършил. Преди да вляза за 2 години и половина в затвора, ми отнеха студентските права. В момента съм студент в 5-и курс задочно в ЮЗУ – Благоевград, но отново съм с прекъснати студентски права. Надявам се този път да успея да завърша юридическото си образование.

struma.bg

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien