Напрежение в БСП по оста Дупница-Кюстендил

Сериозно напрежение е на път да се създаде в БСП в областта заради подредбата на кандидат-депутатската листа от Кюстендилски район. Ябълката на раздора е за водещото място, което на практика гарантира попадането в Народното събрание след изборите в края на месец март. В медийното пространство все по-упорито се спряха д-р Иван Ибришимов за водач, но от областния център също са не един и двама мераклиите да водят листата.

В интервю пред Дарик, лидерът на червените в Кюстендил Иван Каракашки определи като "нелогично" човек от Дупница да бъде водач. "Кюстендилска община е водещата в областта, тук имаме 66 000 избиратели и половината от гласовете за областта  идват от община Кюстендил, така че не е логично дупничанин да застане начело на листата. Освен това имаме бившите кюстендилски депутати Мая Манолова и Иво Атанасов, които се ползват с авторитет”, коментира Иван Каракашки.

"Казаното от Иван Каракашки е негово лично мнение. Подобни изказвания не са полезни, преди да се е произнесъл Националния съвет на партията. Мисля, че жителите на Кюстендилска област са равнопоставени, независимо в коя община живеят", коментира пред Дарик областният председател на БСП и лидер на дупнишките социалисти Станислав Павлов.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien