8 – предложения на ОДБ към Бюджет 2015 на Община Дупница

Общинските съветници от ОДБ внесоха осем предложения към Бюджета на община Дупница за 2015 година. Към документа са приложени и мотивите по направените промени.

Едно от предложенията посочени в документа са делегираните бюджети за селата. Такива бяха гласувани и миналата година, но в крайна сметка пари за кметствата не бяха отпуснати. Сумата, която се предлага да бъде заложена отново е 110 000 лв.

От ОДБ  искат и финансиране за училищата в селата, което означава допълнителни средства за учебните заведения в Крайници, Яхиново и Самораново.

 Ще се настоява и за осигуряване на 30 000 лв. за изграждане на помещение за хранене в ОУ „Евлоги Георгиев". Училищното настоятелство има възможност да осигури 30 000 лв. за столова, но ще са необходими още толкова, за да се направи място за хранене на учениците.

Общинските съветници от ОДБ предлагат още 30 000 лв. за канализация в кв. „Ценеви", 20 000 лв. за канализация в с. Крайници, 8000 лв. за декори в общинския театър и 50 000 лв. за проучване и подготовка на проекти.

Очаква се да бъде дискутирано и предложението за изграждане на общински минивецове. ВиК дружеството не може само да финансира такива обекти, затова се предлага на кмета да преразгледа инвестиционната програма и да осигури финансова помощ.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien