Марешки ще открие бензиностанции в още 20 града. Вижте цените днес и къде е най-евтино Дупница, Сапарева баня или в Бобов дол

Веселин Марешки планува да открие бензиностанции в още 20 града в България, това съобщава Economic.bg. "В момента разглеждаме около 20 обекта, в които да реализираме нашата дейност в 20 града, кой ще е първи към днешна дата не мога да кажа. Има законови и административни пречки", съобщи бизнесменът. „Цената скоро ще бъде под 1,50 лв., а в София е 1,90 лв. Цените на едро в София даже са и по-ниски, отколкото цените във Варна. За съжаление тези разлики не влизат в джобовете на българския народ, а навсякъде другаде. Някои платени от конкуренцията специалисти казаха, че това е напразно или противоречи на свободния пазар. Вижда се, че при определени условия явно води до изкривяване на пазара”, обясни Марешки. Държавата трябва да се намеси, не с тежки регулации, а като сложи горна граница на цените на горивата, с която търговците да не могат да се договарят и да злоупотребяват, добави той. 

Средната цена на бензин А95 на 9-те бенциностанции около Дупница днес е с 1 стотинка по-скъпа от средната за страната /Бензин A95 1,92 лв./л (средна за страната: 1,91)Дизел 1,84 лв./л (средна за страната: 1,84) Пропан Бутан 0,86 лв./л (средна за страната: 0,85)Бензин A98 2,13 лв./л (средна за страната: 2,12). В Сапарева баня обаче е с 1 стотинка по-евтино от средната за страната цена, като бензин А95 струва 1.90 лева. На единствената бензиностанция в Бобов дол пък е най-скъпо 1.93 лева.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien