КРИЗА! Общинската болница в Дупница остана без шеф, вече е на автопилот

Общинската болница в Дупница официално е вече без прокурист, което е предпоставка за сериозна криза. Изтече договорът на изпълняващата тази длъжност с решение на Общински съвет Мария Жайгарова и от днес тя няма отговорност по управлението на здравното заведение. Прави впечатление, че в докладните за сесията този четвъртък липсва обсъждане на създалата се ситуация.
Жайгарова бе човекът, който имаше правото да ръководи МБАЛ „Св.Иван Рилски“ и вземаше крайните решения основно в управлението. Медицински директор пък е д-р Крум Бонев, който обаче не е упълномощен от Общински съвет-Дупница да взема решения по финансово-мениджърската и управленска част, а е отговорник по медицинскитв въпроси.

Мария Жайгарова превърна общинската болница във водеща в Югозапада, но напусна след разговор с кмета.

Целият персонал на болничното заведение бе твърдо зад Жайгарова и искаше тя да остане и продължи работа, но кметът на Дупница обяви през миналата седмица, че тя не иска повече да остава, а Дангов вече имал свой кандидат.
По предложение на общинския съветник от ГЕРБ Емил Гущеров, именно Жайгарова пое общинската болница в началото на месец януари 2018 година. Болницата бе буквално пред закриване с над 2,5 млн. лв задължения, без заплати за персонала и в изключително окаяно състояние. Жайгарова приложи непопулярни мерки, успя да обедини персонала и постепенно вдигна болницата на крака. Не само, че върна задълженията, закупи техника и оборудване, започна серия от ремонти, вдигна заплатите на персонала, постепенно привлече доказани лекари в страната, а и изкара болницата на печалба от над 1,5 млн. лева, които се инвестират в подобряване още повече условията в болницата за пациентите.
Липсата на управленец ще доведе неминуемо до хаос, а докато бъде избран такъв – тя ще „движи“ на автопилот.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien