Д-р Иван Ибришимов: 9 милиона помощ за българските майки, толкова много ли са?

Народният представител от Дупница д-р Иван Ибришимов коментира отказа на мнозинството в парламента да размарази майчинските. „Управляващата коалиция отново показа безразличието си към българските майки. Направи го, след като народните представители не приеха предложението на БСП за размразяване на майчинските. Предложението ни беше сумата за отглеждане на дете да се изравни с минималната работна заплата, която от януари тази година вече е 420 лева. Само ще припомня, че още при първото правителство на Бойко Борисов майчинските бяха замразени. След това, по време на управлението на Пламен Орешарски бяха изравнени с тогавашната минимална работна заплата. При сегашната управляваща коалиция отново бяха замразени, въпреки че министър Ивайло Калфин и представителите на неговата партия АБВ постоянно говорят за провеждана от тях лява и социална политика. Днес точно те, заедно с ГЕРБ и ДПС, бяха против размразяването. А говорим за 9 милиона лева. Толкова трябваше да отдели държавата, за да бъдат изравнени майчинските с минималната работна заплата в момента. На фона на милиардните заеми и безобразните обществени поръчки, които се разпределят между няколко фирми в България, 9 милиона помощ за българските майки, за да отглеждат те малко по-лесно децата си, толкова много ли са?!.“, коментира д-р Ибришимов.

Print Friendly

2 Коментари на Д-р Иван Ибришимов: 9 милиона помощ за българските майки, толкова много ли са?

  1. Когато беше правителството на Орешарски, тройната коалиция…защо не ги дадохте тези пари? Или се сещате за даване, само когато трябва да критикувате? То и сегашните са много зле, и те ще се сетят, че могат да направят това, когато са в опозиция. Иначе докато са на власт се правят три неща – краде се, краде се, краде се. За съжаление и вие сте същите – крадете, крадете, крадете.

    • Андрей Богоев // 04.03.2016 в 9:32 // Отговор

      В публикацията ясно е посочено ,че майчинството е вдигано именно когато БСП е била в управлението. А на местно ниво знаете ли,че спортната зала бе обновена със съдействието и 90% усилия и намиране на пари именно от д-р Ибришимов? Май не знаете!? а?

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien