КОД-Дупница скочи на Дангов за „ескалиращо и безотговорно поведение“

Общинската организация на ПП КОД в Дупница, разпространи остра декларация предвид последните действия около политическия живот в града. Тя е насочена към градоначалника и последните му действия и изяви. Публикуваме я без редакторска намеса:
„С настоящата декларация изразяваме възмущението си от ескалиращо безотговорното поведение на кмета на община Дупница Първан Дангов. Присъединяваме се към призива на Областния съвет на ДПС, то да бъде прекратено и управлението на общината да се насочи към градивност и обществен диалог.
Считаме за опасна и недопустима намесата на кмета Първан Дангов в работата на Общинския съвет. Принципът за разделение на властите е базов в демократична държава като България и настояваме за изпълняването му. Настояваме да спрат провокациите от страна на кмета, използването на трибуната на Общинския съвет и процедурните възможности за налагане на натиск и поставяне на ултиматуми, както и възпрепятстването на Председателя да изпълнява задълженията, вменени от изборната му длъжност и законите на страната.
Призоваваме Първан Дангов да преосмисли поведението си, да използва толерантен тон на общуване, да зачита авторитета както на институциите, така и на служителите в Общинска администрация и да изпълнява клетвата, която е положил, встъпвайки в длъжност, а именно “да работи единствено в интерес на гражданите на община Дупница”.
Като демократична партия, ние от КОД, ще държим строго на спазването на демократичните принципи, установени от законите в България и в дух на прозрачност ще информираме обществеността за всички опити за погазването им. Убедени сме, че политиката на инат и личен реваншизъм е контрапродуктивна и вредна за местната общност. Тя дава лош пример и нанася трудно поправими имиджови щети на община Дупница. Настояваме за осигуряване на нормални условия за работа на Общинския съвет и неговия законно избран председател“.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien