12 акта за бране на липа в Дупница от началото на седмицата, възрастни хора крадат цветята пред ГУМ

12 акта са съставени от Контролното звено към Община Дупница само от началото на седмицата на хора от малцинството, които са унищожавали при бране на липа дърветата, информират от пресцентъра на администрацията. Те ще бъдат санкционирани с по 50 лева, като при повторно нарушение от 500 до 1000 лева. Посегателствата

Поредната унищожена липа в района на

Поредната унищожена липа в района на „Тютюневото“ тази сутрин.

срещу липовите цъфтежи са ежедневно като от Контролното звено реагират при всеки подаден сигнал на 0701 5 92 59. Всяка сутрин, служители по временната заетост чистят изпочупени клони от липа в различните райони на града.
Целият иззет липов цвят от Община Дупница предоставят на детските градини.
Само седмица след като бяха поставени нови саксии в пространството пред ГУМ и засадени, веднага станаха обект на посегателство. Само преди 2 дни, мъж и две жени са започнали да изскубват засадените цветя и растения в късните часове на деня. Младежи от града, станали случайно свидетели на посегателството веднага реагирали и подгонили "съвестните" хора на възраст около 60 години, които бягайки изхвърлили по цялата пешеходна зона растенията. След подаден сигнал до Община Дупница, растенията са своевременно засадени отново. Гражданите могат да подават сигнали денонощно на 5 92 59, ако забележат посегателство или на 112. От Община Дупница предоставиха снимки от пространството пред ГУМ на сутринта след посегателството.

2 3 4

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien