Христо Терзийски в Овчарци: Щастлив съм, когато видя работеща детска градина в малките населени места

Всички знаем, че планинското село Овчарци е известно с прекрасната си природа и още повече с добрите и сърцати хора, които живеят в него. Познавам много хора тук. Знам, че тази година местният храм „Свети Йоан Богослов” отбелязва своята 140-годишнина. Тук има и чудотворна икона, която привлича туристи от цяла България. Наскоро в черквата бяха открити уникални неща. Природните дадености се прекрасни. Има и чуден водопад, който привлича туристи от цялата страна. В близост е и Ресиловският манастир „Покров на пресвета Богородица”. Все любими и обичани от нас места. Всичко това може да ни даде една чудесна перспектива за развитие на туризма в района. Заедно с останалите колеги от листата ще работим за превръщане на село Овчарци в една от дистинациите за поклоннически и религиозен туризъм. Това каза по време на среща с жители на Овчарци д-р Александър Паризов от листата на Коалиция ГЕРБ – СДС.
Водачът на листата министър Христо Терзийски обърна внимание, че правителството отпусна значителни средства за възстановяване и ремонтни дейности на храмове в страната, в това число и в Кюстендилска област. „През месец януари кабинетът отпусна над 700 хиляди лева на община Сапарева баня за ремонт на пътя, който свързва манастир „Покров на Пресвета Богородица” със селото. Там ще се извърши възстановяване и реконструкция на пътя“, обясни Терзийски.
„За мен беше удоволствие да посетя местното читалище „Пробуда”, защото тук са съхранени българският фолклор, традициите и обичаите. Фолклорният ансамбъл е известен в цяла България и има активна дейност, в която привлича и млади хора. Изключително щастлив съм, когато видя работеща детска градина в малките населени места“, сподели Христо Терзийски. Той припомни още, че в Овчарци бе реализиран проект, свързан с детската градина на селото. По Национална програма „Чиста околна среда” – „Обичам природата и аз участвам” бе обновена детската площадка в ДГ „Света Анна”.
„Активно се работи по отводнителна система и пътни съоръжения“, сподели кметът на Сапарева баня Калин Гелев, който бе домакин на срещата.
На срещата с жителите на Овчарци присъства и кандидатът за народен представител Мишел Виячева. „Като млад човек и част от листата, надявам се, че ще мога да бъда полезна със свежи идеи и предложения. Приех предложението да бъда част от силния отбор на ГЕРБ, защото в такава структура има хора с доказан опит в управлението, в законотворчеството и във взаимодействието със структурите на ЕС“, обясни тя. Мишел Виячева призова местните жители на 4-ти април да подкрепят коалиция ГЕРБ – СДС с номер 28 в интегралната бюлетина.
В разговорите участва и областният координатор на ПП ГЕРБ Даниел Данчев.

Купуването и продаване на гласове е престъпление!

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien