„Големанов“ на дупнишка сцена в петък

По случай празника на град Дупница -19 октомври, спектакълът "Големанов" ще се играе на сцената на Общински драматичен театър "Невена Коканова"  този петък от 19.00 ч.
Не случайно след Бай Ганьо, Големанов е най-популярният български драматургичен герой, който предизвиква не само смях, но и възмущение. Ивайло Калоянчев успешно върви по стъпките на баща си. След като блестящо се превъплъти в Бай Ганьо и покори родна, европейска и американска сцена, сега се впуска в ново предизвикателство в ролята на Големанов. Компания му правят и царете на комедията Светослав Пеев и Веселин Цанев, както и младата звезда Ивайло Захариев, заедно с още десетина актьори. 
Големанов мечтае: "Хубаво е да си министър, дявол да го вземе! Власт… чест… слава! Министър Големанов! Най-високото стъпало, на върха, по-нагоре – небе!". 
Той е олицетворение на вманиачения кандидат за министерско кресло. Той е карикатура на необузданите амбиции за власт, пари и слава. Той е въплъщение на всички пороци, присъщи на съвременните държавни мъже. 
Стефан Цанев блестящо е адаптирал комедията на Ст. Л. Костов, като й придава прочит, който е по-различен от останалите, но също толкова актуален, както в наши дни…
В постановката участват синoвете на Калата – Ивайло и Валентин Калоянчеви, Латинка Петрова, Славчо Пеев, Люба Пашова, Веселин Цанев, Иван Иванов, Николай Иванов, Виктория Янева, Снежана Малковска, Василка Сумева, Мария Миради и Петя Хаздай
 

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien