Глобиха собственичката на питбула нападнал жена и дете вчера на Развесена върба

Санкция от 100 до 250 лева ще бъде наложена от Община Дупница на собственичката на питбула, който вчера нападна баба и дете в района на жк. Развесена върба. Тази сутрин служителите от отдел "Екология" са направили проверка на собственичката на животното, които живеят в "Градската градина". Кучето е регистрирано редовно през миналата година в Община Дупница, уточняват от пресцентъра на администрацията.
При направената проверка днес е съставен протокол на собственичката, както и наказателен акт съгласно Наредбата на Община Дупница за домашни животни и по специално за своенравни (питбул, териер, бултериер), които задължително трябва да бъдат с наморници. Санкцията е за неупражняване на контрол по отглеждането на кучето съгласно законовите изисквания за безопасност.

Другите институции – съд и прокуратура пък ще се произнесат за бъдещето на животното дали да бъде умъртвено или не, както и последващите финансови обезщетения, които да получат детето и жената.

Кучето е било вързано в двор на къщата, където живее собственичката, но успяло да се измъкне и впоследствие да нападне 4-годишното дете и баба му. Пострадалите са прегледани в общинската болница и им е оказана помощ. Без опасност за живота са.

Print Friendly

1 Коментар на Глобиха собственичката на питбула нападнал жена и дете вчера на Развесена върба

  1. Няма значение моето име // 18.02.2018 в 20:03 // Отговор

    Виждате ли, как с вашата смахната политика на рецензии губите тотално интереса на читателите . За пример във в. ….. имаше куп коментари и дебати по темата, а при вас нула,що ще рече това,че трябва да си търсите друго занимание! Между другото, аз се сетих за вас след може да има два месеца. Приятно рецензиране и сервилничене !

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien