Някои рискуват живота си за пари, други за без пари. Спасиха младеж, скочил в морето да вади лодка срещу заплащане

18-годишният Георги скочил в огромните вълни по време на урагана в Ахтопол, за да вади лодка на местен рибар срещу пари. Младежът бил вързан с въжета, но те не удържали на стихията и той започнал да се дави. Тогава без колебания, въпреки студа и ураганния вятър, от кея скочил Милен, който спасил неразумното момче. Това е поредният случай, при който за малко не се стигна до фатален край заради необмислени постъпки на хора по време на бедствие, каквото сполетя Бургаска област през изминалия уикенд, съобщава "Флагман".

Местни жители разказаха как вълните откачили лодката от въжетата и я понесли навътре в морето. Собственикът обявил парична награда за този, който я върне обратно. Изглеждало, че е само на метри от кея, но в бурята това разстояние е изключително опасно. Георги лекомислено се подвел и за малко не бил погълнат от морето. Когато младежът започна да се дави, Милен изобщо не се поколебал, хвърлил веднага якето и суитчъра и скочил да го измъкне от водата.

„Знаете ли, как постъпват хората, които носят искряща душа и са богати с това, което са?!

При първият зов за помощ те се отзовават с риск за живота си, защото те не правят дребни сметки, те не са безскрупулни и алчни за пари… те са естествени, искрени, добри и състрадателни, те ценят и обичат всичко около себе си, те са едно цяло с природата! Ето такъв човек е и Милен, който се хвърли в буйните води, да спасява момчето, което не успя да стигне до лодката и започна да се дави. Той не се поколеба и веднага скочи в бушуващите вълни, рискувайки собствения си живот, но спаси живота на едно младо момче! Този човек заслужава специална благодарност и уважение!“, пише близка на Милен в социалните мрежи.

Според жители на Ахтопол Милен не е местен човек, но има жилище там. Той предотврати фатален инцидент, заради безотговорната постъпка на собственика на лодката, както и на момчето, хвърлило се във водата.

снимка : Флагман бг

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien