Глобиха и потвърдиха санкция от 240 евро на дупничанин за говорене по телефон докато шофира

Жител на Община Дупница плати 469,40 лв., левовата равностойност на 240 евро, санкция от полицейски орган в Холандия, за държане в ръка на мобилен телефон по време на шофиране. Окръжен съд- Кюстендил призна Решение за налагане на финансови санкции,  постановено от несъдебен /полицейски/ орган на Кралство Холандия, влязло в сила на 26.03.2019г. и издадено по отношение на българския гражданин В. М., на 39 години.

Производството по делото бе по Закона за признаване, изпълнение и изпращане на решения за конфискация или отнемане и решения за налагане на финансови санкции.

Санкционираното лице В. М. се яви лично в съдебно заседание, като представи вносна бележка за банков превод по сметка на Окръжен съд Кюстендил в размер на 470 лв – левовата равностойност на 240 €. Деянието съставлява административно нарушение и по българското законодателство – чл.104а от Закона за движение по пътищата.

На основание ЗПИИРКОРНФС преписи от решението ще се изпратят незабавно до компетентния орган на издаващата държава – Централна агенция за събиране към Министерство на правосъдието, Кралство Холандия, както и до Министерство на правосъдието на Република България.

Решението може да се протестира, съответно обжалва, пред САС.

Пет са общо приключилите с решения за български граждани дела в Окръжен съд- Кюстендил, с Производства по осъществяване на международна правна помощ по наказателни дела. В останалите 4 става дума за потвърдени санкции за превишена скорост и неспазване на дистанция, за по над 100 евро.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien