НЕ ПРОПУСКАЙТЕ! Дебат по ТВ Запад тази вечер на тема Дупница и Водната асоциация

Първото телевизионно студио, което трябва да разяснява включването или не на Община Дупница във ВиК-асоциацията ще бъде тази вечер в ефира на ТВ Запад. В 60-минутното предаване участие ще вземат общинските съветници Костадин Костадинов, Кирил Кирилов, Славчо Павлов и кметът инж.Методи Чимев. Както е известно, на работната среща преди седмица, местния парламент реши да проведе информационна кампания сред населението за плюсовете и минусите от влизането или от отказа да се влезе в едининия воден оператор в областта и това ще бъде темата на дебата. Водещата Маргарита Петрова ще открие студиото точно в 21 часа.

Темата се подценява от мнозина, но е изключително важна, тъй като касае реално решаване на проблем за много дълъг период от време. Каква ще бъде цената на водата ако влезе Дупница или не, какво ще спечели или изгуби и как това ще се отрази на общината, ще бъдат само част от темите, по които ще говорят събеседниците на Петрова в студиото.

Print Friendly

15 Коментари на НЕ ПРОПУСКАЙТЕ! Дебат по ТВ Запад тази вечер на тема Дупница и Водната асоциация

 1. сеирсандък // 10.05.2016 в 18:55 // Отговор

  Това ще е голям цирк с тези така че отказвам се от турския сериал.Шоуто е гарантирано

 2. Искам да разбера // 10.05.2016 в 19:36 // Отговор

  Кога най сетне ще спрат да копат тези от веикато по 20 пъти на ден че надупчиха улижите като след бомбардировки

 3. Костадинов и Кирилов за водна асоциация??????? Доктори говорят за машиностроене така ми звучи

 4. Някъде четох 150 милиона нужни за Дупница. Вие луди ли сте някой да даде толкова на нас а не на Кюстендил. Нещо мътна е целата схема така ми се струва.

 5. Аз съм ЗА да вдигнат с 1 лев цената ама да имам вода Чистааааа а не с ръжда,да не я спират заради аварии през ден и да има налягане че на 7 етаж като живееш чакаш целия блок да си легне за да се изкъпеш

 6. До Кабелната: Ще го качите ли на сайта че не всички може да го гледаме

 7. Абе тоя Кирил Кирилов има ли идея за какво е в това студио.Тоя не е в час с нищо и е много смешен с изказванията си

 8. Неадекватен напълно.Излагация пълна

 9. Всичко казано бе в сферата на вероятностите и с много неясноти.И това ли е информационна кампания…….

  • И какво точно не ти стана ясно ? Всичко бе обяснено в подробности.

   • Като си толкова наясно отговори ми ясно: Каква ще е цената на водата с плюс минус 10 стотинки, колко сигурни пари е заделила държавата за Дупница ако не влезе Сапарева баня и колко пари сигурни ще влязат в Дупница за подмяна и пречиствателната станция на Джерман от Европа?Искам конкретни отговори

 10. По първия въпрос : цената ще е по-ниска ако сме в асоциация, заради това, че няма да плащаме глоби.
  Ако не влезе Сап. баня , ще има финансиране за : разработване на плана за ВИК и след одобрението му за конкретните дейности – най-малкото изграждане на преч. станции, с което ще спестим глоба от 5 мил. годишно . Всички останали дейности ще са според наличния ресурс и акомулираната печалба на оперстора т.е. ще се извършва поетапна подмяна на ВИК инсталациите НО вече ще може да разчитаме на финансиране по “ евро“ и национални програми , което извън асоциацията ще е невъзможно . Други въпроси?

 11. дупничанин // 11.05.2016 в 14:30 // Отговор

  Историята и фактите говорят, че не сме получили нищо читаво под шапката на Кюстендил. Колкото сме по-независими, толкова по-добре за нашия град.Другият вариант няма да бъде изгоден. Питайте Панчо. Той имаше кауза изобщо да се отделим от Кн.

 12. До Дупничанин // 11.05.2016 в 15:11 // Отговор

  Само за Панчо не ми говори !!! Тоя тип е нанесъл толкова вреда на Дупница , колкото никой няма да може да нанесе с векове. Толкова независими ни направи, че нищо не зависи сега от нас. Вместо Югозападния университет да е тук , го изгони в Бл-д, цигарената и бирената фабрика също…. и още куп други глупости при положение, че е имало времена Дупница с четирима депутати в НС. Съсипаха дясната идея и ни хвърлиха за дълги години в ръцете на комунистите и техните производни / ДПС, НДСВ, ГЕРБ/

 13. Пречиствателна станция за отпадъчни води има още от 80-те години на ХХ век. Строителството на Пречиствателна за питейни води бе спряно много отдавна и сега всичко ще започне от нулата. Няма как общата цена в тази асоциация да е по-ниска от моментната в Дупница. Напротив ще се повиши. За 26 години всички управителите на ВиК Дупница не можаха да направят, така че всички канални води да постъпват в колектора. Водоснабдяването в цяла България е изграждано с години по етапно и по този начин трябва и да се подменя.Вчера по Кабел Сат икономиста Константинов с изненада установи, че имало и амортизационни отчисления, които формирали цената. Винаги тези отчисления са участвали в ценообразуването. И друго нещо-всеки има интернет и може да прочете наредбата на КЕВР и там е казано ,че всеки оператор предлага, а КЕВР я утвърждава или коригира. Другото е тенденциозна манипулация. Засега само докторите в така наречените телевизионни дискусии изразяват своите съмнения и правят някакво разяснение на проблема, докато другите са послушковци.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien