ГЕРБ-доброволци от Дупница, Сапарева баня и Бобов дол помагаха 2 дни на бедстващите в Бяла Слатина

Младежи от структури на ГЕРБ в Кюстендил, Дупница, Бобов дол и Сапарева баня се включиха като доброволци в почистването на щетите, причинени от наводненията в Бяла Слатина, информират от пресцентъра на партията. Идеята за доброволческата акция бе на областния координатор на младежи ГЕРБ Мая Станойкова. "Това, което се случи в Мизия и Бяла Слатина е много страшно и ни потресе. Идеята да помогнем се зароди спонтанно. Прочетохме, че в пострадалите райони, освен необходимост от хранителни продукти, вода, одеяла и дрехи, има голяма нужда и от доброволци, които да се включат в почистването на домовете на пострадалите. Направихме нужната организация и тръгнахме през почивните дни", сподели областният координатор на младежите. Тя допълни, че организацията на кмета на Бяла Слатина и на общинското ръководство е била безупречна – осигурени са били нужните инструменти за работа – лопати, колички, гумени ботуши, ръкавици, маски, както и транспорт и храна за доброволците. "Разделиха ни на няколко групи, всяка от които обхвана определен район. Хората все още бяла уплашени и не можеха да си обяснят случилото се. Разказаха ни, че водата по улиците е била толкова дълбока, че е заляла изцяло колите им. Опитвали са се да запушат вратите и прозорците на къщите си с одеяла и юргани, за да не влиза вътре, но дори и това не е помогнало и накрая са се принудили да се качат по таванските етажи от страх. Реколтата им е съсипана, не са могли да спасят домашните си животни дори", разказа още Мая Станойкова.

Общинското ръководство на ПП ГЕРБ – Кюстендил пък изпрати на пострадалите консерви с хранителни продукти, памперси и минерална вода. Само за един ден в акцията се включиха над 150 доброволци от Бяла Слатина, Враца, Кнежа, Оряхово, Велико Търново и Кюстендил. Хигиенизирани са десетки къщи, дворове, улици, обществени площи и сгради, пострадали от бедствието.

 "Хората бяха много признателни за помощта ни и на тръгване ни изпратиха много сърдечно, някои дори се разплакаха. Взеха ни телефоните и адресите, а една баба в знак на признателност ни подари по един класически роман, защото й помогнахме да спаси от влагата книгите в библиотеката си", споделиха още младежите доброволци.  Те изразиха готовност да помогнат и на пострадалите от наводненията в Мизия.

slatina5 slatina slatina2 slatina3

zadupnitsa.com

Print Friendly

5 Коментари на ГЕРБ-доброволци от Дупница, Сапарева баня и Бобов дол помагаха 2 дни на бедстващите в Бяла Слатина

  1. Тъпи, популистки ГРОБарски номера!!!

    • нормалномислещ // 12.08.2014 в 15:14 // Отговор

      Ето за това (и не само за това) ГЕРБ заслужават да бъдат избрани отново. Това не е първият, нито последният жест към хората в нужда. Къде са предишните управляващи? Изпокриха се като мишки. Те какво направиха, за да облекчат страданието на хората от бедстващите райони? Те могат само да хулят, очернят и злословят по адрес на ГЕРБ, защото в тях няма нищо човешко и намеренията са им само комерсиални. Дори когато се прави нещо добро за хората, винаги ще се намери някой червен боклук (като горния коментатор-мишок 666), който да плюе по това. ГЕРБ е кауза, на която ще бъде даден шанс от народа!!!

  2. Да ти еба майката 666!

  3. Анонимен, не можеш! Ти не си мъж!

  4. Тук на бива да има имена, тук не бива да има партии или каквито й да е пристрастия. Все пак преди всичко ние сме хора, човеци, които в даден момент имаме нужда да ни се помогне, да ни се подаде ръка. Всеки един, който иска нека го направи доброволно, без да очаква дори и едно благодаря. Както се казва всичко се връща, а какво по хубаво от това да помогнеш и да видиш надежда в очите на хората.

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien