Екскмет на Дупница осъден за престъпление по служба, ощетил хазната с…4 хиляди лева

Окръжна прокуратура – Кюстендил постигна осъдителна присъда срещу Атанас Янев, бивш кмет на община Дупница, за извършено от него престъпление по чл. 282, ал. 2, във вр. с ал. 1 от Наказателния кодекс, информира Дарик. Янев е признат за виновен за това, че в качеството си на длъжностно лице – кмет на Община Дупница, заемащ отговорно служебно положение, нарушил служебните си задължения.

В нарушение на Закона за обществените поръчки, подсъдимият през 2008 г. е сключил анекс към Договор за малка обществена поръчка за доставка на хранителни продукти за нуждите на Домашен социален патронаж и Диетично столово хранене към Община гр. Дупница. По този начин цената на продуктите била увеличена с 4 193,32 лв. с ДДС в сравнение с първоначалния договор и оферта. Въпросната сума била платена от общинския бюджет, в резултат на което настъпили значителни вредни последици за Общината.

Янев беше оправдан на първа инстанция от Кюстендилския окръжен съд, но след подаден протест срещу постановената присъда Софийският апелативен съд го осъди на две години „Лишаване от свобода" с тригодишен изпитателен срок.

С решение на Върховния касационен съд осъдителната присъда е оставена в сила, като е изменен размерът на наложеното наказание – една година „Лишаване от свобода".

Print Friendly

2 Коментари на Екскмет на Дупница осъден за престъпление по служба, ощетил хазната с…4 хиляди лева

  1. Всички които са били в обкръжението на Галевите ще бъдат наказани

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien