Една ефективна и две условни присъди за грабеж от офиса на „Феникс Дупница“

Една ефективна и 2 условни присъди, за трима мъже извършители на кражба, постанови Районен съд- Дупница. Асен Х., Исус А. и Велин Л. признаха вината си, а защитата и прокуратурата внесоха споразумение, което съдът, под председателството на съдия Светла Пейчева одобри.

На 30.04.2019 година в гр. Дупница, от хале на „Феникс Дупница“ ООД в съучастие като съизвършители, тримата са отнели чужди движими вещи- резервни машинни части: машинни лагери на стойност 788 лева, хидравлична помпа с тегло 11 кг. на стойност 120 лева, други детайли от неръждаема стомана на стойност 48 лева или всичко вещи на обща стойност 956 лева от владението на управителя на „Феникс Дупница“ ООД Кольо Велинов Илиев от гр. Дупница, без негово съгласие и с намерение противозаконно да ги присвоят. За извършване на кражбата е разрушена преграда, здраво направена за защита на имот (извадени са 6 броя тухли от стената на халето).

За 20- годишния Исус А., деянието е извършено при условията на повторност, след като е бил осъждан за друго такова престъпление, за което му е било наложено наказание „Обществено порицание“. Съдът постанови наказание „Лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, изтърпяването на което ще бъде отложено за срок от 3 години.

Асен Х. ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 5 месеца, при първоначален „общ” режим на изтърпяване. Той е осъждан, с наказание „лишаване от свобода“, като случаят е немаловажен с оглед стойността на отнетите вещи и миналите осъждания на обвиняемия Асен Христов и преди да е изтекъл предвидения в НК 5-годишният срок от изтърпяване на наказанието-престъпление. Мярката за неотклонение, взета по отношение на подсъдимия Асен Х. – „Задържане под стража”,  бе потвърдена.

Велин Л. ще изтърпи наказание „Лишаване от свобода” за срок от 4 месеца отложено за срок от 3 години.

Определението е окончателно и не подлежи на обжалване.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien