Домашен арест за Валентин от Бобов дол, който се напи и преби свой съгражданин заедно с още трима мъже

Мярка за неотклонение „Домашен арест“ по отношение на обвиняемия за побой и нанасяне на средна телесна повреда Валентин И., определи Окръжен съд – Кюстендил. Тричленен състав на съда, под председателството на съдия Йоланда Цекова промени първоначално взетата от РС – Дупница мярка „Задържане под стража“.

37 – годишният мъж е обвиняем по досъдебно производство, за това че в съучастие, като съизвършител с още трима мъже и след употреба на алкохол, са нанесли побой на  пострадалия Б. Ш., на 19.04.2020г. в гр. Бобов дол. Пострадалият е със средна телесна повреда, изразяваща се във временно разстройство на здравето, опасно за живота – фрактура на главата.

Съдът прие, че към този ранен етап за наказателното производство, може да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е съпричастен към извършване на деянието, за което е обвинен, но че липсва реална опасност да извърши друго престъпление. Валентин И. е осъждан, но реабилитиран. Има семейство, деца, грижи се за болен от инсулт баща и има постоянен адрес в Бобов дол, поради което и няма реална опасност да се укрие, пише още в мотивите на съда.

Print Friendly

Оставете коментар

E-mail адресът Ви няма да бъде публикуван
WP-Backgrounds Lite by InoPlugs Web Design and Juwelier Schönmann 1010 Wien